Čak i najiskusnijim domaćicama se dešava da im omiljeno posuđe zagori. Šta da radite u tim situacijama?
Mnogi od nas uživaju u hrani i žele da što pre isprobaju sve što spreme, ali kada dođe do pranja sudova, tu se već ukućani ne utrkuju baš.
Pogotovo ako u toku pripreme jele zagori neka šerpa ili bilo koje drugo posuđe, pranje postaje prava muka.
Mi vam danas donosimo 3 proverena trika koja će najbrže da učiste nečistoće:
- Prašak za pecivo
U zagoreli sud sipajte tri prsta voda, pa dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagoreli delovi bi trebalo da počnu sami da se odvajaju, a možete da se poslužite staro četkicom za zube.
Ako ne uspe iz prvog puta, ponovite postupak.
- So
Stavite vode u nju tek toliko da pokrije zagorela mesta, pa dodajte dosta soli. Ova mešavina se stavi na vatru da provri i kuva se 5 do 10 minuta.
- Soda bikarbona
Na sunđer za pranje sudova stavite sodu bikarbonu, dodajte malo soka od limuna ili sirćeta, dobro premažite zagorele mrlje i ostavite nekoliko minuta, pa isperite.