Veoma tanke, mekane i ukusne, ovako pripremljene palačinke postaće vam omiljene, a možete ih filovati i slatkim i slanim nadevom
Palačinke su jedan od najpopularnijih izbora za doručak ili večeru širom sveta, a ponekad ih izbegavamo zbog sveg tog brašna i ulja, koji uopšte ne moraju da se koriste u pripremi!
Predstavljamo vam niskokaloričnu varijantu domaćih palačinki bez brašna, koje se prave samo od krem sira i jaja, a po želji im možete dodati vanilin šećer ili cimet.
Ukoliko vam se dopadne rezultat, duplirajte mere sastojaka i napravite veću količinu, a možete i da ih zamrznete tako što ćete staviti pek-papir između palačinki.
Sastojci:
- 110 g krem sira
- 4 cela jajeta
Priprema
- U blenderu pomešajte jaja i krem sir, pa blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa vadite manjom kutlačom ili većom kašikom (treba da bude smesa u količini ⅛ šolje) i pecite u podmazanom tiganju kao inače, na srednjoj temperaturi.
- Pecite nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju, pa pažljivo okrenite i pecite još minut-dva.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Biftek Velington - kruna kulinarstva