slatke kocke

Još kremastiji, sočniji i ukusniji: Čokoladni PRELIVENI, MOKRI KOLAČ na nešto drugačiji način (RECEPT)

0

Ako ste ljubitelj čokoladnih kocki, ova letnja poslastica će vam se sigurno dopasti, a priprema je brza i prilično jednostavna

Sočne čokoladne kocke sa kremastm filom i glazurom
Sočne čokoladne kocke sa kremastm filom i glazuromfoto: @AZIZAGOTOVIT, Youtube Printscreen

Čokoladne kocke, sa biskvitom i laganim filom, uvek su sjajan način da se zasladimo i rashladimo u letnjim danima, zar ne?

 

Postoji mnogo recepata za domaće kolače pri čijoj se pripremi ne štedi na kakao prahu, a ovaj je jedan od najsočnijih koje ćete naći.

 

Trik je u tome što se kora preliva mlekom, kao i u izdašnom filu i božanstvenoj glazuri, a priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci


Za biskvit:

 

  • 80 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 180 g šećera
  • 50 ml mleka
  • 50 ml ulja

 

Čokoladne kocke sa korom, filom i glazurom
Čokoladne kocke sa korom, filom i glazuromfoto: @AZIZAGOTOVIT, Youtube Printscreen

Za glazuru:

  • 40 g kakao praha
  • 50 g šećera
  • 200 ml mleka
  • 20 putera


Za fil:

 

  • 300 ml kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 3-4 kašike šećera u prahu


I još:

 

  • 50 ml mleka


Priprema


Za koru

 

  • Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sklonite na stranu.
  • Umutite mikserom jaja s prstohvatom soli i šećerom, koji ćete dodavati postepeno, uz neprestano mućenje. Potom dodajte mleko i ulje i nastavite da mutite još malo.
  • Malo po malo dodajte suve sastojke iz prve mešavine, pa lepo promešajte žicom i pazite da razbijete sve gromuljice. Kad dobijete kompaktnu smesu, sipajte u posudu za pečenje, koju ste podmazali puterom i posuli kašikom brašna (može i da se obloži pek-papirom).
  • Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, 30-35 minuta.

 

Sočne čokoladne kocke
Sočne čokoladne kockefoto: @AZIZAGOTOVIT, Youtube Printscreen

Za glazuru

 

  • U šerpici pomešajte kakao i šećer, promešajte, pa nalijte mleko i mešajte dok se ne sjedini. Kuvajte uz neprestano mešanje na srednjoj vatri, pa kad proključa mešajte još 15-20 sekundi, pa sklonite s vatre.
  • Dodajte puter dok je vrelo i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se hladi.


Za fil

 

  • Pomešajte krem sir i kiselu pavlaku, pa dodajte 3-4 kašike šećera u prahu i mutite mikserom.
  • Dodajte prosejan kakao, pa mešajte dok ne dobijete finu, homogenu smesu.
  • Izbockajte čačkalicom koru, pa nalijte 50 ml mleka i potom nanesite fil i poravnajte špatulom.
  • Prelijte glazurom i ravnomerno rasporedite po kolaču.
  • Stavite u frižider da se stegne.

 

Pogledajte kako se prave čokoladne kocke sa filom.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Piletina koja budi čula

 

makonda-tracker