Brza, slasna, kremasta, keks torta s višnjama, bez pečenja, šporeta, dodatnog šećera, jaja, pripremljena za 10-ak minuta.
Divna letnja poslastica sa keksom, jogurtom i slatkim gornjim slojem pravi se lako, brzo, a ne treba vam ni brašno, ni šećer.
Uz to, nema ni jaja, ni pečenja kora. a umesto toga se pravi fin keks sloj, kao kod čizkejka.
Kremasti beli sloj takođe se sprema superjednostavno, dok za gornji voćni sloj možete koristiti džem ili slatko, ali i napraviti gornji sloj od kuvanih višanja, po vašoj želji i ukusu.
Keks torta s višnjama
Sastojci:
- 500 gr mlevenog keksa
- 300 ml otopljenog maslaca ili margarina
- kilogram grčkog jogurta
- 100 gr meda
- malo korice limuna (oko 10 gr)
- 250 gr džema od višanja (možete koristiti i slatko od višanja)
- 8 gr želatina
Priprema:
- Keks izmrvite u secku ili odmah kupite mleveni.
- Dodajte mu otopljeni maslac, promešajte dobro i naspite jednu polovinu u pleh kao donji sloj.
- Ostavite na pola sata u frižideru.
- U grčki jogurt dodajte izrendanu koricu limuna i med. Mutite mikserom.
- Sipajte prvu polovinu preko keksa, pa dodajte drugu polovinu sloja od keksa. Zatim vratite u frižider da se hladi. Nanesite kad se prohladi i drugu polovinu smese s jogurtom, pa sve lepo izravnajte.
- U slatko od višanja dodajte želatin koji ste prethodno promešali s vodom (po uputstvu s kesice i ostavili da nabubri). Možete, jednostavno, premazati i sloj džema bez želatina, tako je još lakše.
- Ostavite u frižideru par sati.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!