Prava mera začina ključna je za kvalitetnu i nezaboravnu domaću salatu od kupusa, a ovaj recept smatra se najpopularnijim na svetu
Kupus salata jedan je od omiljenih priloga u kuhinjama širom sveta, pa tako postoji mnogo različitih varijanti ove osvežavajuće, zdrave i zasitne salate savršene za letnje dane.
Ipak, ubedljivo najpopularnija je coleslaw, za koju mnogi pogrešno veruju da nam dolazi iz Amerike. U pitanju je kupus salata koja potiče iz Holandije, što objašnjava i njeno poreklo njenog imena – izvedeno je od koolsla, što znači "salata od kupusa".
Prvi put se u nekom kuvaru pominje 1770. godine, kada je bila među receptima objavljenim u "Razumnom kuvanju" (De Verstandige Kock), a navedeno je da se rendani kupus meša s otopljenim puterom, uljem i sirćeom. U međuvremenu se ona menjala, naročito od pojave majoneza, a danas se ovaj recept za coleslaw salatu smatra najpoznatijim.
Kako se pravi najpoznatija salata od kupusa –
coleslaw?
Sastojci:
- 1/2 velike glavice kupusa
- 2 šargarepe srednje veličine
- 1/4 glavice crnog luka
- 240 ml majoneza
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašika sirćeta
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica senfa
- prstohvat bibera
Priprema
- Oljuštite šargarepu, pa dobro izrendajte kupus i šargarepu u duboku posudu.
- Zatim svemu dodajte rendani crni luk, kiselu pavlaku, majonez, šećer, so, senf, sirće i biber.
- Promešajte dobro i služite sveže.
Priprema najukusnije kupus salate coleslaw.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Gde je to salata besplatna, a kafa samo 9 din?