Neodoljive, zasitne i preukusne, takve da ćete ih spremati svaki čas celog leta
Čim stignu topli dani mnogi se okreću laganijim obrocima, a budući da je izbor zeleniša ogroman na policama supermarketa i pijacama ne iznenađuje što su baš one čest izbor na trpezama mnogih ljudi.
Ako i vi volite obrok-salate ove će biti vaš broj jedan čim ih prvi put budete napravili.
Donosimo vam 3 fantastična recepta, a vi isprobajte i javite koji vam se najviše dopada.
Cezar salata sa pastom i pilećim prsima
Sastojci:
- 1 kesa makrarona (skuvati i procediti)
- 200 g pilećih prsa ili belo meso
- 1 paradajz
- 50 g parmezana (po želji)
- malo soli
- začini po ukusu
Za dresing:
- 2 kašike majoneza
- malo limunovog soka
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 2 kašičice senfa
- malo soja sosa
- malo parmezana
- 2 čena belog luka
- malo soli
Priprema:
Za dresing samo pomešajte sastojke dok se sve lepo ne sjedini.
U šerpu sipajte makarone, zatim dodajte pileća prsa, paradajz, zelenu salatu, parmezan i začine. Dresing stavite odozgo i dobro ohladite.
Morska salata sa makaronama
Letnje temperature nas teraju da se fokusiramo na laganiju hranu, a ova salata je zdrava, zasitna i mnoge podseća na more. Ukoliko želite obrok idealan za svaku priliku mediteranska salata je najbolje rešenje za današnji ručak.
Sastojci:
- 1 pakovanje makarona
- 150 g spanaća
- tri crvene paprike
- 200 g paradajza
- 150 g parmezana
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte makarone. Spanać operite, kratko propržite na maslinovom ulju, dodajte mu papriku i sušeni paradajz isečen na štapiće, pa sve pomešajte s makaronama. Potom dodajte začine i maslinovo ulje i salata je spremna. Uživajte.
Pileća salata sa zelenim dresingom
Ova salata nije niskokalorična, ali je zato zasitna, pa povedite računa koliko količinski ćete je pojesti. Ipak, ako želite da bude pogodna i za one koji vode računa o izgledu i ne žele da se ugoje, umesto majoneza stavite maslinovo ulje i sok od limuna i eto zdrave i ukusne salate bez mnogo kalorija.
Sastojci:
- 1 mladi luk
- 1 limun
- 1 kašika senfa
- 3 kisela krastavca
- 300 g pilećeg belog mesa
- šaka pečenog kikirikija
- šaka semenki suncokreta
- 200 g majoneza
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g skuvanog, pa izblendiranog spanaća
- začini po ukusu
Priprema:
Piletinu kuvajte oko 40 minuta, a onda iseckajte i ostavite da se malo prohladi. Potom dodajte seckani mladi luk, krastavce, kikiriki, semnke suncokreta, senf, majonez, pavlaku, sok od pola limuna i spanać i sve dobro izmešajte. Probajte, poslolite i dodajte druge začine po ukusu i uživajte.
Bonus video:
Zasladite se slaninom