Sezona je omiljenih nam jagoda, pa prosto ne ide ne napravimo i koji kolač ili tortu od njih
Ako ste obožavalac slatkih stvari, ovu voćnu tortu sa jagodama i gotovim korama morate napraviti jer slično nešto skoro niste jeli.
U moru recepata sa vočnim kolačima i poslasticama, pronašli smo jedan savršen za jako sočnu i aromatičnu tortu sa jagodama koja je toliko kremasta da se svaki zalogaj topi.
Sastojci:
- 700g iseckanih i oceđenih jagoda
- 1 pakovanje svetlih gotovih kora
- 220g mlevenih pečenih lešnika
- 250g mlevene plazme
- 1 l slatke pavlake
- 220g šećera u prahu
- šlag za ukrašavanje
- 200 ml soka od pomorandže
- 100g seckane mlečne bele čokolade
Priprema:
- Slatku pavlaku i šećer u prahu dobro umutite da bude kremasta ali ne previše gusta, pa u smesu dodajte plazmu i još malo promešajte.
- Na prvu koru sipajte sok od pomorandže, da se lepo natopi, potom premažite fil, pospite belu čokoladu, lešnike i jagode.
- Sledeću koru istim redom nakvasite pa filujte i posipajte jagode, lešnik i čokoladu, i tako i sa ostalima sve dok ne utrošite materijal.
- Poslednju koru samo nakvasite sokom i filom, filujući celu tortu između kora ukoliko vam je ostalo malo viška.
- Umutite šlag sa kiselom vodom i nafilujte tortu, neka se malo ohladi u fižideru i spremna je za posluživanje.
Savet
Gotove kore možete oblikovati na tanjiru ili plehu prečnika 18 cm, ali nije nužno, s tim što će vam ovako ispasti visoke i male, ali možete se držati i klasičnih dimenzija i oblika koji vama odgovaraju.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video