nema mu ravnog

Kad vam se prijede slatko - tu je SLATKO od trešanja: Najbolji recept za voće u tegli koje obožavamo

0

Najbolje su trešnje tek ubrane sa drveta i sveže, ali kako bismo mogli da uživamo u njima preko cele godine, možemo napraviti slatko od trešanja i upakovati u tegle

Trešnje
Trešnjefoto: Filippo Carlot / imago stock&people / Profimedia

Sezona trešanja je u punom jeku, a mnoge domaćice jedva čekaju da spreme razne poslastice od ovog ukusnog voća.

 

Zato, na vreme pripremite se i napravite slatko u kome možete uživati tokom cele godine. Slatko od trešanja je jednostavno za pripremu i gotovo je neodoljivo, a kad god vam se prijede nešto slatko, bude nadohvat ruke.

 

Po ovom receptu za slatko od trešanja, biće vam potrebni sledeći sastojci:

 

  • 2 kg očišćenih trešanja
  • 400 ml vode
  • 1 limun
  • 2 kg šećera

 

Od trešanja možete napraviti savršeno slatko i staviti ga u tegle
Od trešanja možete napraviti savršeno slatko i staviti ga u teglefoto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Priprema:

 

  • U duboku šerpu stavite vodu i šećer, dobro promešajte dok se šećer potpuno ne rastopi.
  • Zagrejte smesu na šporetu dok ne počnu da se formiraju veliki mehurići i pena.
  • Dodajte trešnje u šerpu i nežno ih promešajte kako bi se ravnomerno rasporedile.
  • Održavajte temperaturu bez smanjenja kako bi se trešnje kuvale ravnomerno.
  • Tokom kuvanja, koristite kašiku da uklonite penu koja se formira na površini.
  • Proverite gustinu slatkog tako što ćete kašikom uzeti malo tečnosti - slatko je gotovo kada kapljice tečnosti sporo kapaju.
  • Kada je kuvanje gotovo, sklonite šerpu sa šporeta i dodajte kolutove limuna za dodatni ukus.
  • Prekrijte šerpu vlažnim krpom i ostavite da se slatko ohladi pre nego što ga prelijete u staklene tegle.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker