OMILJENA TEGLA

Najbolja poslastica koja prva nestane sa police: Slatko od celih JAGODA koje ćete kusati svakodnevno (RECEPT)

0

Sezona jagoda je počela, a budući da ovo voće ne traje dugo, mnogi se odlučuju da ga spakuju u teglice u vidu džema ili slatkog

Slatko od celih jagoda sa medom
Slatko od celih jagoda sa medomfoto: Youtube/printscreen/ Tajna Kuhinje

Iako na prvi pogled mnogi ne prave razliku između džema i slatkog, kada ispratite ovaj recept i napravite slatko od omiljenog voća - jagoda, razlika će vam biti očigledna jer će jagode ostati cele, a smesa, odnosno saft drugačije i tečnije strukture od onog u tegl isa džemom.

 

Sastojci za slatko od jagoda:

 

  • 1,5 kilogram jagoda

  • 300 grama meda, najbolje bagremovog

  • 1 štapić vanile

  • 1 kesica želatina

  • 1 limun

  • oko 50 mililitara vode

 

Za dobro slatko birajte čvrste i zdrave jagode
Za dobro slatko birajte čvrste i zdrave jagodefoto: Vitalii Stock/Shutterstock

 

Priprema:

 

  • Najpre jagode dobro operite i očistite od petiljki.

  • Stavite ih u šerpu ili duboku posudu i prelijte isceđenim limunom i medom.

  • Kuvajte ih na tihoj vatri, dok ne puste vodu, sve vreme skidajući penu.

  • Oprezno i polako mešajte kako bi jagode sačuvale oblik što više.

  • Želatin pomešajte sa 50ml vode, razmutite, sačekajte da počne da 'radi', pa ga sipajte u šerpu sa jagodama.

  • Dodajte vanilu i ostavite još koji minut da vri, potom sklonite sa vatre.

  • Punite tegle koje su prethodno zagrejane.

 

Na kraju, jagode u tegli možete zatvoriti kojim kolutom limuna, ukoliko volite slatko-kiseli ukus.

 

Tegle čuvajte naopako, bar prvih nekoliko sati.

 

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker