bez greške

Bez šporeta, miksera, gotovi za 15 minuta: Recept za NAJLEPŠE DOMAĆE POPSE koji sigurno neće spasti sa štapića

0

Smesa se pravi od najukusnijih sastojaka, a jedan trik će osigurati da 100 % ostanu čvrsti i ne skliznu sa štapića 

NALEPŠI RECEPT ZA DOMAĆE POPSE
NALEPŠI RECEPT ZA DOMAĆE POPSE foto: Shutterstock / Liudmila Fadzeyeva

Jedan od omiljenih slatkiša na svakom rođendanu bez sumnje su popsi, koji često u potpunosti mogu da zamene tortu.

 

Male ukusne kuglice na štapićima postale su hit u poslednjih nekoliko godina, a mnoge mame se odlučuju da svojoj deci za rođendan naparave one domaće, jer su definitivno najukusniji.

 

Osim toga, samo u slučaju da ih sami napravite znate šta ste u njih stavili, kao i da su sigurno sveži. 

 

Potrudite se da pribavite najlepše sastojke, a uz trik koji ćemo vam otkriti više nikada vam neće ni jedan pops spasti sa štapića.

Potrebno je:

 

  • 300 g mlevenog keksa,
  • 100 g mlevenih oraha ili lešnika,
  • 100 g rendane čokolade,
  • malo seckanih žele bombona (ali i ne mora, ako ne volite),
  • 150 g šećera u prahu,
  • 125 g margarina,
  • oko 1 dcl mlakog mleka

 

Za glazuru:

 

  • 200 g čokolade,
  • 2 kašičice masti (da, masti, jer tada čokolada neće ispucati),
  • par kašika vode
  • prehrambene boje
NAJLEPŠI RECEPT ZA DOMAĆE POPSE
NAJLEPŠI RECEPT ZA DOMAĆE POPSE foto: Shutterstock / Natabel

Pored ovoga će vam još biti potrebno: štapići, ukrasne mrvice za dekoraciju, podloga obložena papirom za pečenje i parče debljeg stiropora. Sko pravite od slamčica ili štapića od kartona, ne treba vam stiropor, već gotove kuglice možete da stavljate u čašu ili neku sličnu posudu.

 

Priprema:

 

U jednu posudu stavite sve navedene sastojke, osim onih za glazuru.

 

Dobro izmešajte da se sjedini i ostavite 3 minuta u zamrzivač. Nakon toga oblikujte kuglice. Stavite na papir, štapić umočite u čokoladu (trik), a onda ga nabodite u kuglicu. Tako će se čokolada zalepiti i za kuglicu i za štapić i sigurno neće s njega spasti. 

 

Popse umačite u čokoladu, za one u boji koristite belu u koju ćete dodati boju, a crne dekorišite mrvicama ili nekim drugim ukrasima. 

 

Uživajte, prijatno. 

 

Bonus video:

Ovo je tajna savršenog gulaša 

 

makonda-tracker