Smesa se pravi od najukusnijih sastojaka, a jedan trik će osigurati da 100 % ostanu čvrsti i ne skliznu sa štapića
Jedan od omiljenih slatkiša na svakom rođendanu bez sumnje su popsi, koji često u potpunosti mogu da zamene tortu.
Male ukusne kuglice na štapićima postale su hit u poslednjih nekoliko godina, a mnoge mame se odlučuju da svojoj deci za rođendan naparave one domaće, jer su definitivno najukusniji.
Osim toga, samo u slučaju da ih sami napravite znate šta ste u njih stavili, kao i da su sigurno sveži.
Potrudite se da pribavite najlepše sastojke, a uz trik koji ćemo vam otkriti više nikada vam neće ni jedan pops spasti sa štapića.
Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa,
- 100 g mlevenih oraha ili lešnika,
- 100 g rendane čokolade,
- malo seckanih žele bombona (ali i ne mora, ako ne volite),
- 150 g šećera u prahu,
- 125 g margarina,
- oko 1 dcl mlakog mleka
Za glazuru:
- 200 g čokolade,
- 2 kašičice masti (da, masti, jer tada čokolada neće ispucati),
- par kašika vode
- prehrambene boje
Pored ovoga će vam još biti potrebno: štapići, ukrasne mrvice za dekoraciju, podloga obložena papirom za pečenje i parče debljeg stiropora. Sko pravite od slamčica ili štapića od kartona, ne treba vam stiropor, već gotove kuglice možete da stavljate u čašu ili neku sličnu posudu.
Priprema:
U jednu posudu stavite sve navedene sastojke, osim onih za glazuru.
Dobro izmešajte da se sjedini i ostavite 3 minuta u zamrzivač. Nakon toga oblikujte kuglice. Stavite na papir, štapić umočite u čokoladu (trik), a onda ga nabodite u kuglicu. Tako će se čokolada zalepiti i za kuglicu i za štapić i sigurno neće s njega spasti.
Popse umačite u čokoladu, za one u boji koristite belu u koju ćete dodati boju, a crne dekorišite mrvicama ili nekim drugim ukrasima.
Uživajte, prijatno.
Bonus video:
Ovo je tajna savršenog gulaša