brzo, zdravo & ukusno

KROFNE IZ RERNE, bez brašna i šećera: Nemasno domaće pecivo na stolu za manje od 20 minuta, a sveže 3-4 dana (RECEPT)

0

Pogledajte kako se prave najbrže pečene krofne na svetu – sočne, izdašne, zdrave i veoma zasitne

Domaće nemasne krofne pečene u rerni, bez belog pšeničnog brašna, šećera, mleka...
Domaće nemasne krofne pečene u rerni, bez belog pšeničnog brašna, šećera, mleka...foto: Sandra Morante/Shutterstock

Krofne spadaju u omiljena domaća peciva, ali ih neretko izbegavamo zbog sveg tog ulja u kom se prže, pšeničnog belog brašna, šećera... iako ništa od toga nije neophodno da bismo dobili ukusne i zasitne krofnice!


Umesto brašna možete iskoristiti badem ili bademovo brašno, a uz to vam je dovoljno još četiri sastojka za neodoljiv doručak ili večeru posle kojih vas neće gristi savest.


Ovako pripremljene krofne mogu da zadrže svežinu i mekoću ako se čuvaju u dobro zatvorenoj posudi, u frižideru ili na sobnoj temperaturi, čak 3-4 dana.

Nakon što ih izvadite iz rerne i kalupa, po želji ih prelijte topljenom čokoladom, šećernom glazurom, šarenim mrvicama, namažite medom, džemom, kremom, krem-sirom... Kako god vam se najviše dopada!

 

Krofne iz rerne od mlevenih badema ili bademovog brašna

 

Domaće nemasne krofne pečene u rerni, bez belog pšeničnog brašna, šećera, mleka...
Domaće nemasne krofne pečene u rerni, bez belog pšeničnog brašna, šećera, mleka...foto: Sandra Morante/Shutterstock

Sastojci:

 

  • 100 g bademovog brašna ili sitno mlevenog badema
  • 3 kašike meda (oko 65 g)
  • 2 velika jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice sode bikarbone


Priprema

  1. Uključite rernu na 150 stepeni, da se greje, pa podmažite kalup za krofne.
  2. U činiji umutite jaja, pa im dodajte med i vanilu, dobro promešajte, pa sipajte bademovo brašno ili vrlo sitno mleven badem.
  3. Ubacite i sodu bikarbonu, promešajte.
  4. Sipajte smesu u kalupe za krofne (do pola, nikako do vrha).
  5. Pecite oko 10-15 minuta, dok čačkalica zabodena u sredinu krofne ne izađe čista. Pazite da se ne prepeku jer će onda biti previše suve.
  6. Sačekajte da se ohlade pre nego što izvadite krofne iz kalupa.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Saveti nutricioniste šta ne treba da dajete deci da jedu 

 

makonda-tracker