Uz ovaj recept za aromatičnu jagnjetinu možete lepo iznenaditi porodicu, jer je ukusno kao sa jelovnika iz restorana
Za početak morate znati jednu bitnu stvar, ovo jelo če se svideti i ljudima koji nisu baš miljenici jagnjetine, jer svi ovi navedeni začini će super maskirati miris mesa, a ukus je jednak onom dobrom, sočnom parčetu iz nekog fensi restorana.
S obzirom da je Uskrs najbliži povod za jedan ovako izdašan i svečan ručak, idealna je prilika da zablistate i oprobate recept koji je sve samo ne čest na našoj trpezi.
A jednom kada ga budete probali, biće vaš 'kec u rukacu' za svako sledeće slavlje.
Sastojci:
- 2,5 kilograma jagnjećeg buta sa kostima
- 4 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog svežeg ruzmarina
- 1 kašika seckanog svežeg listova timijana
- 1 kašika senfa 1 kašika soli
- 2 kašičice mlevenog crnog bibera
Prirpema:
- Zagrejte rernu na 180stepeni.
- Obložite pleh sa aluminijumskom folijom.
- Koristeći papirne ubruse, osušite jagnjetinu.
- Uzmite oštar nož, zarežite gornju stranu jagnjetine tako što ćete napraviti plitke rezove u obliku dijamanta.
- U maloj činiji pomešajte beli luk, maslinovo ulje, ruzmarin, timijan, senf, so i biber.
- Stavite jagnjetinu, masnom stranom nagore, na rešetku u pripremljenu tepsiju.
- Ravnomerno rasporedite mešavinu belog luka preko jagnjetine, dobro utrljajući u narezane rezove.
- Stavite u rernu i pecite oko 1 sat 30 minuta, do 1 sat 45 minuta.
- Ostavite da se odmori 15 minuta pre rezanja.
Najbolje će ići uz mlade krompiriće, crveni krompir i obavezno dobru salatu, sezonsku.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video