SLATKI I DEKORATIVNI

Pravi praznični kolačići: Tradicionalni recept za uskršnje medenjake u kojima će cela porodica uživati

0

Uskrs je sve bliži, zato je dobro naoružati se idejama i receptima, kako za ručak, tako i za slatke stvari i dekoraciju

Tradicionalni uskršnji medenjaci
Tradicionalni uskršnji medenjacifoto: Eva Ziaťková / Alamy / Alamy / Profimedia

Za novogodišnje i božićne medenjake je većina čula, ali postoje i uskršnji medenjaci koji se tradicionalno prave u mnogim domovima za Uskrs.

 

Vrlo su ukusni ali takođe i jako dekorativni, tako da ih možete upotrebiti za dekoraciju uskršnje trpeze, a najmlađima će se posebno svideti.

 

Recept je izdeljen na korakte, tako da ćete se lako snaći i napraviti ove slatke medenjake, a takođe je i sama priprema prilično brza i neće vam oduzimati mnogo vremena.

 

Sastojci:

 

  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike masti
  • 2 kašike meda
  • pola kašičice karanfilića ili anisa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice cimeta
  • oko 100 grama brašna

 

 

 

Priprema:

 

  1. Sastojke sipajte u posudu, sem brašna, i promešajte sa drvenom varjačom.
  2. Stavite ih u šerpu na paru i mešajte na laganoj vatri, dok smesa ne postane baš penasta.
  3. Kad se ohladi, dodajte brašno i umesite testo.
  4. Ostavite da odstoji malo, pa ga potom premesite i razvucite.
  5. Uzmite kalupe za kolače i oblikujte testo po želji.
  6. Premažite medenjake jajetom i pecite na 160 stepeni, 20 minuta.
  7. Da biste ih kasnje uktrašavali, kad se ohlade, umutite belance sa 4 kašike šećera u prahu i šarajte, smesu možete i obojiti sa bojom za kolače.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker