Uskrs je sve bliži, zato je dobro naoružati se idejama i receptima, kako za ručak, tako i za slatke stvari i dekoraciju
Za novogodišnje i božićne medenjake je većina čula, ali postoje i uskršnji medenjaci koji se tradicionalno prave u mnogim domovima za Uskrs.
Vrlo su ukusni ali takođe i jako dekorativni, tako da ih možete upotrebiti za dekoraciju uskršnje trpeze, a najmlađima će se posebno svideti.
Recept je izdeljen na korakte, tako da ćete se lako snaći i napraviti ove slatke medenjake, a takođe je i sama priprema prilično brza i neće vam oduzimati mnogo vremena.
Sastojci:
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 1 jaje
- 2 kašike masti
- 2 kašike meda
- pola kašičice karanfilića ili anisa
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice cimeta
- oko 100 grama brašna
Priprema:
- Sastojke sipajte u posudu, sem brašna, i promešajte sa drvenom varjačom.
- Stavite ih u šerpu na paru i mešajte na laganoj vatri, dok smesa ne postane baš penasta.
- Kad se ohladi, dodajte brašno i umesite testo.
- Ostavite da odstoji malo, pa ga potom premesite i razvucite.
- Uzmite kalupe za kolače i oblikujte testo po želji.
- Premažite medenjake jajetom i pecite na 160 stepeni, 20 minuta.
- Da biste ih kasnje uktrašavali, kad se ohlade, umutite belance sa 4 kašike šećera u prahu i šarajte, smesu možete i obojiti sa bojom za kolače.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video