Izdašna, bogata i zasitna domaća pica, sočna i vrlo ukusna, pravi se veoma brzo i jednostavno i ne može da ne uspe!
Pica je uvek odlično rešenje, bez obzira na doba dana, zar ne?
Prija nam i izjutra, i za ručak, i predveče, možemo biti sigurni da posle parčeta pice nećemo ostati gladni, a pravi se očas posla, čak i ako sami mesite testo za picu.
Ukoliko poštujete Uskršnji post ili izbegavate meso i mlečne proizvode, potreban vam je recept za vegansku, posnu domaću picu, a od ovog teško da ćete naći bolji!
Sastojci:
Za testo
- 450 g brašna
- pola kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 280 ml vode
- 70 ml ulja
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 100 g šampinjona
- šolja maslina
- 2 kašike ajvara
- 2 kašike kečapa
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 manja crvena paprika
- 3-5 kiselih krastavčića
- 2 konzerve tunjevine
- 300 g biljnog kačkavalja
- 1-2 kašike suvog origana
Priprema
- Sipajte u činiju malo tople vode, izmrvite kvasac, pa dobro razmutite i ostavite na 5-10 minuta.
- Zatim dodajte brašno, so, ulje i vodu, pa lepo zamesite i ostavite da naraste dok spremite nadev.
- Iscedite tunjevinu, prospite ulje, pa u dubljoj činiji pomešajte tunjevinu i sitno seckan crni luk. Tome dodajte masline sečene na kolutove i sitno seckanu papriku i krastavčiće.
- Razvucite oklagijom testo, stavite ga ne podmazan pleh (ili obložen pek-papirom), pa pomešajte u manjoj posudi ajvar i kečap, pa time premažite testo.
- Rasporedite preko mešavinu od tunjevine, a preko toga poređajte pečurke seckane na listiće. Pospite origanom, pa preko narendajte biljni kačkavalj. Po želji dodajte još kečapa.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ivice ne porumene.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
"Svaki duži post ima važnu funkciju"