Brzo se pravi, a još brže smaže
Brz i lak kolač koji možete napraviti posle posla, a zasladiće se cela porodica. Recept je prilično lak, tako da će i oni koji se ne snalaze najbolje u pripremi kolača i poslastica uspeti da ga savladaju.
Uživajte u moćnoj suvoj piti bez jaja!
Sastojci:
- 2 čaše griza
- 2 čaše od 200 ml šećera
- 2 čaše brašna
- 250 grama margarina
- malo više od 1 kilograma rendanih jabuka
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema suve pite sa jabukama:
- Pomešati sve suve sastojke - griz, šećer, brašno i prašak za pecivo.
- Pleh u kome ćete peći pitu obložite papirom za pečenje.
- Režajte red suvih sastojaka, red rendanih jabuka i tako nastavite dok ne utrođite sav materijal.
- Poslednji sloj treba da bude od suvih sastojaka.
- Na kraju narendajte margarin i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni do 50 minuta.
- Najbolje ćete proveriti da li je gotovo ako ubodete kolač čaklalicom - ne bi trebalo da ostane na njoj testa.
- Kad se kolač prohladi, pospite ga šećerom u prahu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
( Glossy, T.M. )