Brzi recept za sočni kolač od čokolade — bez rerne!
Sastojci
• 40 g šećera
• 1 paketić vanilin šećera
• 80 g maslaca
• 3 jaja
• 1 pakovanje praška za pecivo
• 1 pakovanje praška za puding od vanile
• 170 g badema, mleveni
• 150 g čokolade za kuvanje
• 150 g bele čokolade
• 1 prstohvat soli
• malo maslaca za tiganj
• čokoladne pahuljice ili nešto slično za ukras
Priprema
Namastite tiganj s malo maslaca. Rastopite čokolade odvojeno jednu od druge (tamnu i belu) na pari. Pomešajte sve preostale sastojke u velikoj posudi.
Raspodelite testo na dve jednako velike polovine. Pola testa dodajte beloj, a drugu polovinu tamnoj čokoladi. Dobro promešajte.
Sada kašikom naizmenično stavljajte tamno i svetlo testo u tiganj i provucite kroz to viljuškom na kraju tako da se stvori tipičan mramorni uzorak.
Uključite špored na na nisku jačinu ili slabi plamen. Ako je vrućina previsoka, kolač će izgoreti. Čvrsto stegnite kuhinjsku krpu između posude i poklopca kako bi se kondenzacija upila i da ne bi završila u kolaču.
Dužina postupka pečenja varira zavisno od topline, vrste posude i spoljašnjih uticaja. Otprilike između 45 i 120 minuta. Međutim, brzo možete videti kada je testo gotovo: čačkalicom!