(recept)

Posno, sočno, božanstvenog ukusa: Brze VOĆNE KEKS KOCKE koje ćete praviti i van posta

0

Predstavljamo vam najbolji recept za veganski kolač od posnih sastojaka, varijantu domaće keks torte s voćem i pudingom

Voćno-čokoladni posni kolač od keksa
Voćno-čokoladni posni kolač od keksafoto: tetxu/Shutterstock

Ako volite keks torte, ovaj kolač ćete obožavati!

 

Posna kuhinja pruža nam mnogo opcija za eksperimentisanje, a ovaj domaći kolač je odličan za to – ne treba vam mnogo sastojaka, jeftin je, ukusan i pravi se očas posla!

 

U unutrašnjim slojevima između redova keksa nalazi se čokoladni fil, dok je gornji od voća i voćnog pudinga, a toliko će vam se dopasti da ćete ga praviti stalno.

Sastojci:

 

  • 300 g posnog keksa
  • 2-3 kesice čokoladnog pudinga
  • 750 ml vode
  • 100 g posne čokolade
  • 160 g šećera


Za voćni fil:

 

  • 300 ml vode
  • 250 g smrznutih malina
  • 100 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile


Priprema

  1. Od pripremljene vode odvojte 200 ml, pa u manjoj posudi razmutite čokoladni puding. Potom isečenu čokoladu, šećer i preostalu vodu stavite u šerpicu i mešajte na vatri dok voda ne provri, a čokolada se lepo ne otopi. Kad provri, sklonite, u to umešajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne.
  2. Ređajte keks po dnu pleha, pa preko sipajte vruć čokoladni fil, ravnomerno ga raspoređujući špatulom. Potom stavite drugi red keksa, pa preostali fil i zatim ponovo poređajte keks. Sklonite sa strane.
  3. U jednu šerpicu ubacite maline. Od 300 ml odvojte oko 70 ml vode, pa time prelijte voće, dodajte šećer i stavite na srednju vatru. U ostatku vode razmutite puding od vanile. Kada maline omekšaju, ispasirajte ih viljuškom ili gnječilicom za pire, pa sklonite sa strane. U to sipajte razmućen puding, promešajte, pa vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne.
  4. Vruć voćni fil sipajte preko trećeg reda keks, poravnajte špatulom, pa kad se malo prohladi, stavite u frižider da se stegne.
  5. Ohlađeno i stegnuto secite na kocke.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Sremački posni recepti

 

makonda-tracker