tope se u ustima

Turske ROLNICE OD 3 KROMPIRA savršene za ručak: Ovo izdašno jelo kakvo nikada niste probali pravićete cele godine

0

Ako više nemate ideje šta da spremate za ručak, predstavljamo vam originalnu, a fenomenalnu opciju – domaće rolnice od krompira punjene mesom i obogaćene sirom

Domaće rolnice od krompira i piletine
Domaće rolnice od krompira i piletinefoto: Enfes Yemek Tarifleri/YouTube Printscreen

Ukoliko su vam dosadila jednolična jela i želite da probate nešto novo, mogao bi da vam se dopadne neobičan recept koji nam stiže iz turske kuhinje.


Reč je o sočnim rolnicama filovanim bogatim nadevom od pilećih prsa, nesvakidašnjem jelu čija su glavna tajna začini.


Iako će vam na prvi pogled delovati složeno, priprema je zapravo veoma jednostavna i brza, a obilan i zaistan ručak je zagarantovan.

Turske rolnice od krompira i piletine


Sastojci:

 

 

  • 3 krompira
  • 2 jajeta
  • 1-2 šake peršuna (po ukusu)
  • 2 kašike brašna (oko 40 g)
  • malo soli
  • mlevena ljuta paprika
  • biber po ukusu
  • kumin
  • nana

 

Domaće rolnice od krompira i piletine
Domaće rolnice od krompira i piletinefoto: Enfes Yemek Tarifleri/YouTube Printscreen

Za fil:

 

  • 45 ml biljnog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 400 g pilećih prsa
  • so i začini po želji
  • origano
  • rendani kačkavalj (oko 30 g)


I još:

 

  • maslinovo ulje
  • malo sira
  • malo peršuna

 

Domaće rolnice od krompira i piletine
Domaće rolnice od krompira i piletinefoto: Enfes Yemek Tarifleri/YouTube Printscreen

Priprema

  1. Oljuštite operite i sitno izrendajte tri krompira, pa stavite u cediljku da odstoji, pa pritisnite silikonskon špatulom da se dobro ocedi višak tečnosti.
  2. Potom krompiru dodajte 2 cela jajeta, pa peršun, 2 kašike brašna, so, mlevenu papriku, biber, kumin i nanu po ukusu, pa sve dobro promešajte dok se ne sjedini.
  3. Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa prebacite ovu smesu i lepo je rasporedite ravnomerno i poravnajte. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.
  4. Potom sipajte u tiganj ulje, sitno seckan crni luk, pa propžite dok ne bude staklast. Dodajte sitno seckanu crvenu i zelenu papriku, promešajte, pa ubacite i čen belog luka.
  5. Ubacite sitno seckana pileća prsa, pa dinstajte uz mešanje i začinite po želji.
  6. Kad meso bude gotovo, ubacite i rendani sir, pa dobro promešajte i dinstajte kratko, najviše minut.
  7. Izbadite pečenu koru od krompira, pa je isecite na 6 jednakih delova (u obliku kvadrata). Stavite fil na ivicu svakog od kvadrata, pa ih rolajte kao kiflice.
  8. Ređajte po plehu obloženom pek-papirom, pa premažite maslinovim uljem. Stavite na svaku od rolnica rendani sir, pa pospite peršunom i pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.

Pogledajte kako izgleda priprema

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Napomena nutricioniste u vezi s burekom

 

makonda-tracker