Ako više nemate ideje šta da spremate za ručak, predstavljamo vam originalnu, a fenomenalnu opciju – domaće rolnice od krompira punjene mesom i obogaćene sirom
Ukoliko su vam dosadila jednolična jela i želite da probate nešto novo, mogao bi da vam se dopadne neobičan recept koji nam stiže iz turske kuhinje.
Reč je o sočnim rolnicama filovanim bogatim nadevom od pilećih prsa, nesvakidašnjem jelu čija su glavna tajna začini.
Iako će vam na prvi pogled delovati složeno, priprema je zapravo veoma jednostavna i brza, a obilan i zaistan ručak je zagarantovan.
Turske rolnice od krompira i piletine
Sastojci:
- 3 krompira
- 2 jajeta
- 1-2 šake peršuna (po ukusu)
- 2 kašike brašna (oko 40 g)
- malo soli
- mlevena ljuta paprika
- biber po ukusu
- kumin
- nana
Za fil:
- 45 ml biljnog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 čen belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 400 g pilećih prsa
- so i začini po želji
- origano
- rendani kačkavalj (oko 30 g)
I još:
- maslinovo ulje
- malo sira
- malo peršuna
Priprema
- Oljuštite operite i sitno izrendajte tri krompira, pa stavite u cediljku da odstoji, pa pritisnite silikonskon špatulom da se dobro ocedi višak tečnosti.
- Potom krompiru dodajte 2 cela jajeta, pa peršun, 2 kašike brašna, so, mlevenu papriku, biber, kumin i nanu po ukusu, pa sve dobro promešajte dok se ne sjedini.
- Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa prebacite ovu smesu i lepo je rasporedite ravnomerno i poravnajte. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.
- Potom sipajte u tiganj ulje, sitno seckan crni luk, pa propžite dok ne bude staklast. Dodajte sitno seckanu crvenu i zelenu papriku, promešajte, pa ubacite i čen belog luka.
- Ubacite sitno seckana pileća prsa, pa dinstajte uz mešanje i začinite po želji.
- Kad meso bude gotovo, ubacite i rendani sir, pa dobro promešajte i dinstajte kratko, najviše minut.
- Izbadite pečenu koru od krompira, pa je isecite na 6 jednakih delova (u obliku kvadrata). Stavite fil na ivicu svakog od kvadrata, pa ih rolajte kao kiflice.
- Ređajte po plehu obloženom pek-papirom, pa premažite maslinovim uljem. Stavite na svaku od rolnica rendani sir, pa pospite peršunom i pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.
Pogledajte kako izgleda priprema
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Napomena nutricioniste u vezi s burekom