Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, podjednako je lep i kad se podgreje
Ideja za ručak nikad dosta. Na pijacama sada već ima dosta svežeg voća i povrća, pa je i izbor za pripremu obroka veći. Tokom proleća organizam se budi, potrebna mu je dodatna doza vitamina, koju najviše crpimo iz povrća.
Mladi kupus je stigao i sada je pravo vreme da spremite ukusan, a lagan prolećni obrok koji je spreman za manje od pola sata, a pun je vitamina i minerala koju su nam sada potrebni.
Evo šta je od sastojaka potrebno:
- glavica mladog kupusa srednje veličine
- vezica mladog crnog luka
- 2 čena belog luka (ili jedan struk mladog belog luka)
- 2 šargarepe
- 3 kašike ulja
- so, biber
- list lovora
- 250 ml soka od paradajza
- suvi začin
- peršunov list (po želji)
Priprema:
Očistite kupus, uklonite koren, pa ga iseckajte i stavite sa strane. Očistite šargarepu i mladi crni luk iseckajte, pa prodinstajte na malo ulja (ako hoćete posno na vodi, na malo vode).
Kad povrće omekani dodajte kupus, lovorov list, so i suvi biljni začin, pa nalijte vodom i kuvajte na srednje jakoj temperaturi dok kupus sasvim ne omekša. Zatim dodajte iseckan beli luk, biber i sok od paradajza, pa ostavite da se jelo krčka još desetak minuta.
Dodajte začine i ukusan obrok je spreman. Gledajte da ga ne prekuvate, mladi kupus brzo omekani, a dugim kuvanjem ćete ubiti sve hranljivo što u njemu ima.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Lignje na morski način