savršenstvo

Lepše, pufnastije i mekanije sigurno nikad niste jeli: Recept za savršene KUPUS KIFLICE koje ostaju sveže danima

0

Uz malo truda dobićete kiflice koje se tope pod nepcima i odlične su za doručak ili večeru 

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE KUPUS KIFLE SA SIROM
RECEPT ZA NAJUKUSNIJE KUPUS KIFLE SA SIROM foto: Shutterstock / Cesarz

Često nam ponestane ideja šta spremiti uveče ili ujutru kad ustanemo. Deca vole proje, pitice, pice i druge pikanterije od testa, pa je to uvek dobar izbor.

 

Na Internetu postoji mnogo raznih recepata, ali samo neki od njih su isprobani, a ovo je jedan od tih. Ukusne kupus kiflice se prave očas posla, a rezultat je takav da ćete odmah morati da napravite duplu meru. 

 

Ukoliko želite da fascinirate goste ili jednostavno samo udovoljite svojim ukućanima, krenite u pripremu ovih preukusnih zalogaja i uživajte svim čulima. 

 

 

Potrebno je za testo:

 

  • 500 ml mleka
  • 200 ml vode 
  • 20 g suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 150 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1,5 kg brašna
  • 2 kašičice soli

 

Za fil:

 

  • 4 žumanca
  • 300 g margarina
  • 400 g sira
  • 2 belanceta 

 

Dodatno: 

 

  • 2 belanceta za premazivanje
  • susam za posipanje
NAJUKUSNIJE KUPUS KIFLE SA SIROM
NAJUKUSNIJE KUPUS KIFLE SA SIROM foto: Shutterstock / Cesarz

Priprema:

 

U sud stavite mleko, koje ste malo umlačili, pa dodajte vodu, kvasac, šećer i promešajte. Zatim dodajte i jaja, brašno, so, pa sve lepo varjačom sjedinite, a potom umesite mekano testo rukom. Ostavite da odstoji oko pola sata na toplom mestu, ušuškano u neku deblju krpu ili ćebence. 

 

Dok testo narasta vi pravite fil. Margarin umutite sa žumancima, a sir sa belancima. Kad se testo udvostručilo stavite na radnu površinu koju ste prethodno posuli brašnom i rastanjite testo.

 

Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika i premazati sa polovinom fila sa žumancima, a drugi takođe rastanjiti i premazati sirom i belancima. 

 

Uviti testo u rolat i seći na trouglice, cik cak. Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti da malo narastu. Zagrejati rernu na 250 stepeni, pa kad kifle ubacite da se peku smanjiti na 200 stepeni. 

 

Pre prečenja ih premazati  umucenim belancima i posuti susamom. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta sve dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Recept za pileća krilca 

 

makonda-tracker