nema boljeg

Pravi se za samo pola sata od 4 jednostavna sastojka: Najlepši starinski ROLAT SA DŽEMOM po bakinom receptu

0

Brzinska poslastica koja se uvek može jesti, a idealna je nakon porodičnog ručka kad se svi okupljaju oko zajedničke trpeze 

ROLAT SA DŽEMOM PO BAKINOM RECEPTU
ROLAT SA DŽEMOM PO BAKINOM RECEPTU foto: Privatna arhiva / Ilić Milica

Sećate li se mekanih rolata od jaja i brašna koji se spremaju za tili čas i mogu se filovati džemom, kremom, pavlakom ili bilo kojim filom koji volite. U pitanju je najjednostavniji patišpanj, a ako ste ga i vi kao dete obožavali sada vam donosimo recept koji definitivno treba da sačuvate u svojoj svesci.

 

Ovaj recept se godinama prenosi s kolena na koleno, a budući da je mnogo ukusan možete odmah da napravite u duplu meru. Jedan filujte kremom, drugi džemom i nema greške, svi će uživati.

 

Pa da krenemo... Evo šta je to što vam je potrebno za prirpemu ovog ukusnog dezerta.

 

 

Sastojci:

 

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

 

  • džem, krem po želji
1 / 4 Foto: Privatna arhiva / Ilić Milica

Priprema:

 

Prvo odvojte belanca od žumanaca, pa zatim belanca umutite u čvst sneg dodajući malo po malo šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodavati jedno po jedno žumance i jednu po jednu kašiku brašna. 

 

Nakon što se napravi lepa kremasta smesa sipati je u pleh koji ste prethodno podmazali i stavili preko njega pek papir. 

 

Staviti da se peče oko 20 minuta na 220 stepeni. Potom izvadite i stavite preko kore vlažnu krpu. Posle oko 3,4 minuta namažite fil po želji i lagano urolajte. Isecite tanko krajeve, a onda secite na komade debljine oko 1, 2 cm i služite. 

 

Bonus video:

Recept za sremačke salčiće

 

makonda-tracker