preukusne

Spolja hrskave, unutra krem koji se topi i mami uzdahe: Najlepše PRINCES KROFNE po receptu voditeljke Nataše Pavlović

0

Ako volite kremaste dezerte ovaj će biti vaš adut i kec iz rukava kad god vam se najave gosti 

RECEPT ZA PRINCES KROFNE NATAŠE PAVLOVIĆ
RECEPT ZA PRINCES KROFNE NATAŠE PAVLOVIĆfoto: Instagram / prakticnazena_

Na Internetu postoji veliki broj recepata za gotovo svako jelo koje možete da zamislite. Ipak,  nisu svi isprobani i podjednako dobri. Zbog toga žene uvek više vole one koje je već neko pravio, pa sa sigurnošću zna da je to recept koji uspeva.

 

Poznata voditeljka Nataša Pavlović, mnogima poznatija kao Praktična žena, ćesto na svom Instagram profilu deli razne, isprobane recepte, a jedan, za princes krofne je baš pred vama.

 

Pogledajte šta je to što vam je potrebno i kakav je postupak pripreme krema i samog testa za krofnice. 

Fil:


1 l mleka
5 žumanaca i 1 celo jaje
150g gustina
200g šećera
ekstrakt vanile (ili 3 vanil šećera ili štapić vanile)
125g maslaca

 

Priprema:


900 ml mleka staviti da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad je mleko provrelo sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme. Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na tihoj vatri, da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).

 

NAJLEPŠI RECEPT ZA PRINCES KROFNE
NAJLEPŠI RECEPT ZA PRINCES KROFNE foto: Shutterstock / Viktory Panchenko


Testo:

 

  • 250ml vode
  • 125ml ulja
  • malo soli
  • 2 kašike šećera
  • 150g brašna
  • 5 jaja

 

Priprema:


Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180’ oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja.


Kada se prohlade preseći ih na pola i filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu.


Ko voli može preko žutog vanil krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.

 

Bonus video:

Recept za sremačke salčiće 

 

makonda-tracker