posna varijanta

Tope se u ustima: Recept za vazdušaste PRINCES KROFNE bez jaja koje ćete spremati svaki dan

0

U ovim posnim princes krofnama ćete uživati kao i u mrsnoj varijanti.

foto: Shutterstock/djphotographics
foto: Shutterstock/djphotographics

Mnogi kad pomisle na sočan i kremast dezert, pomisle upravo na princes krofne.

 

Iako je u toku Uskršnji post, to ne znači da treba da se odreknete poslastice.

 

Pred vama je recept za vazdušaste princes krofne bez jaja u kojima ćete uživati podjednako kao i u mrsnoj varijanti.

 

Sastojci:

 

Za korpice:

  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 180 gr brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 4 banane

 

Za fil:

 

  • 50 gr pudina od vanile
  • 250 ml sojinog mleka
  • 75 gr margarina

 

Priprema:

 

Staviti u manju šerpu vodu i ulje i pustite da proključa, potom dodati brašno, prašak za pecivo i mešati na ringli dok se ne sjedini masa. Potrebno ej da testo bude kompaktno.

 

Smesu presuti u drugu posudu, u nju dodati ispasiranu bananu i sve umutiti mikserom dok se ne sjedini.

 

Potom napravite korpice i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

 

Onda možete da napravite krem tako što ćete da pomešate mleko i puding od vanile, pa kad ga skuvate i ohladite, dodajte margarin i filujte krofnice. 

 

makonda-tracker