U ovim posnim princes krofnama ćete uživati kao i u mrsnoj varijanti.
Mnogi kad pomisle na sočan i kremast dezert, pomisle upravo na princes krofne.
Iako je u toku Uskršnji post, to ne znači da treba da se odreknete poslastice.
Pred vama je recept za vazdušaste princes krofne bez jaja u kojima ćete uživati podjednako kao i u mrsnoj varijanti.
Sastojci:
Za korpice:
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 180 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 4 banane
Za fil:
- 50 gr pudina od vanile
- 250 ml sojinog mleka
- 75 gr margarina
Priprema:
Staviti u manju šerpu vodu i ulje i pustite da proključa, potom dodati brašno, prašak za pecivo i mešati na ringli dok se ne sjedini masa. Potrebno ej da testo bude kompaktno.
Smesu presuti u drugu posudu, u nju dodati ispasiranu bananu i sve umutiti mikserom dok se ne sjedini.
Potom napravite korpice i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Onda možete da napravite krem tako što ćete da pomešate mleko i puding od vanile, pa kad ga skuvate i ohladite, dodajte margarin i filujte krofnice.