Prokelj je dobar izvor vitamina i minerala, kao i biljnih vlakana.
Prokelj je povrće koje vizuelno asocira na mini glavice kupusa. Nije tajna da prokelj nekima nije baš omiljena hrana, no on ima i određene benefite po ljudski organizam.
Predstavljamo vam recept za pitu sa prokeljom, koji ima dobre šanse da se svidi čak i onima koji nisu neki ljubitelji ovog povrća.
SASTOJCI
- prokelj - 350 grama
- lisnato testo - jedan list
- jaja - tri komada
- slatka pavlaka - 100 ml
- gusti jogurt - 50 ml
- parmezan - 50 grama
- so - prstohvat
- šunka po izboru - 100 grama
PRIPREMA
Ukoliko lisnato testo imate u zamrzivaču prvo ga izvadite kako bi se odmrzlo. Sada možete da očistite prokelj i da ga stavite u ključalu slanu vodu na 5- 10 minuta.
Nakon toga ga procedite, prelijte hladnom vodom i dajte mu malo vremena da se ocedi. Kad to bude gotovo možete da ga isečete na četiri jednaka dela.
Sada je vreme da umutite pavlaku, jaja, jogurt, parmezan i so. Lisnato testo možete da postavite tako da prekrije dno, a delimično i ivice posude u kojoj spremate. Malo ga izbockajte viljuškom, a onda na toj površini ujednačeno postavite prokelj i šunku.
Posle možete sve da prelijete mešavinom sa jajima i ubacite u rernu na nekih 40 - 45 minuta na 200 stepeni.
Bonus video:
Glossy redakcija