Zdravi recepti

Možete jesti koliko želite i NEĆETE se ugojiti: Čips pun zdravih masti i proteina koji možete da grickate na dijeti

0

Svi mi volimo s vremena na vreme da otvorimo jednu kesicu ukusnog, hrskavog čipsa. Iako je ovo većini omiljena grickalica ipak nije toliko zdrava!

Zdrava užina
Zdrava užinafoto: Anna Shepulova / Shutterstock

Ako imate želju za grickanjem, a plašite se da ćete se ugojiti, onda je ovo pravi recept za vas. 

 

Ukusne i hrskave leblebije će vam promeniti navike grickanja, nakon što ih probate nećete više pomisliti na čips!

 

Sastojci:

 

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika mlevenog kima
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • ½ kašičice čili praha
  • 1 prstohvat morske soli
  • 1 prstohvat mlevenog crnog bibera
  • 1 prstohvat mlevene crvene paprike
  • 1 konzerva leblebija, isprana i oceđena

Priprema

  1. Zagrejati rernu na 175 C. 
  2. U maloj posudi umutite ulje, kim, beli luk u prahu, čili u prahu, morsku so, crni biber i crvenu papriku; dodati leblebije i dobro sjediniti. Na pleh postaviti papir za pečenje i pojednako rasporediti leblebije tako da prekriju dno pleha.
  3. Pecite u zagrejanoj rerni, povremeno mešajući, dok lepo ne porumeni i dok ne postanu hrskave. Pecite ih oko 45 minuta

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO 

Slatka torta sa tikvicama.

 

 

makonda-tracker