Svi mi volimo s vremena na vreme da otvorimo jednu kesicu ukusnog, hrskavog čipsa. Iako je ovo većini omiljena grickalica ipak nije toliko zdrava!
Ako imate želju za grickanjem, a plašite se da ćete se ugojiti, onda je ovo pravi recept za vas.
Ukusne i hrskave leblebije će vam promeniti navike grickanja, nakon što ih probate nećete više pomisliti na čips!
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika mlevenog kima
- 1 kašičica belog luka u prahu
- ½ kašičice čili praha
- 1 prstohvat morske soli
- 1 prstohvat mlevenog crnog bibera
- 1 prstohvat mlevene crvene paprike
- 1 konzerva leblebija, isprana i oceđena
Priprema
- Zagrejati rernu na 175 C.
- U maloj posudi umutite ulje, kim, beli luk u prahu, čili u prahu, morsku so, crni biber i crvenu papriku; dodati leblebije i dobro sjediniti. Na pleh postaviti papir za pečenje i pojednako rasporediti leblebije tako da prekriju dno pleha.
- Pecite u zagrejanoj rerni, povremeno mešajući, dok lepo ne porumeni i dok ne postanu hrskave. Pecite ih oko 45 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Slatka torta sa tikvicama.
( Glossy, Anja Simonović )