preukusno

Recept za paprike u pavlaci: Malo ko ih ne voli, a prave se baš lako

0

Paprike u pavlaci su nešto što skoro svi obožavaju, pa je mala šansa da pogrešite ako ih budete spremali. 

Recept za paprike u pavlaci je veoma lak
Recept za paprike u pavlaci je veoma lak foto: Shutterstock / springtime78

Recept za paprike u pavlaci spada u jedan od lakših. Uz to, one dobro idu iz dosta različitih obroka, tako da mogu da budu i prilog i salata. 

 

SASTOJCI

 

  • paprika somborka - 1 kg
  • kisela pavlaka - 1.5 kg 
  • so - po potrebi

 

PRIPREMA

 

Prvo morate dobro da operete paprike, očistiti ih od semena i osušite.Nakon toga je potrebno da sipate po pola male kašike soli u svaku papriku, ali tako da ih lepo rasporediti po zidovima paprike. Kad to zabršite poređati paprike da stoje sa otvorom na gore i ostavite ih da prenoće.

 

Kad se probudtie sutra ujutru okrenite paprike da izađe tečnost koju je paprika pustila tokom noći i posle ih ostavite oko 45 minuta da se malo osuše. 

 

U međuvremenu umutite pavlaku sa tri kašike soli. Kad se paprika ocedi - svaku napunite pavlakom. Takođe, premažite slojem pavlake posudu u koju ćete ređati paprike.  Kada budete ređali paprike stavite jednu do druge i malo ih pritisnite.

 

Prilikom popunjavanja svakog reda premažite paprike slojem pavlake, pa tek onda nastavite. Važno je da ređanje završite sa pavlakom. Kad taj proces bude gotov, paprike stavite u frižider i ostavite jedno nedelju dana da odstoje.

 

I to je to. Prijatno!

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker