Isprobajte recept za Božićnu bajku, oblandu s keksom i čokoladom koja očarava ukusom.
Zasladite se posle božićnog ručka oblandama u kojima dominira ukus keksa i čokolade!
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- kora od 1 pomorandže
- 250 g putera
- 200 g šećera
- 20 g čokolade za kuvanje
- kašičica cimeta
- par kapi arome ruma
- 310 g mlevene plazme
Priprema
- Umutimo jaja, šećer i koru pomorandže dok se ne dobije lepa kremasta masa. Nakon toga prebaciti u šerpicu i na tihoj vatri kuvati fil.
- Nakon nekih 10-15 minuta isključite šporet i dodajte puter i čokoladu.
- Kad se to istopi dodajte 200 g seckanih oraha, 1 kašičicu cimeta i par kapi arome ruma. Sve lepo izmešajte špatulom i dodajte plazmu. Dobro izmešajte i fil je gotov.
- 2 kore oblande prepolovite na pola, dobićete 4 dela. Ređajte oblandu, namažite fil, pa oblandu, pa fil i tako do kraja.
- Na kraju stavite nešto teško odozgo i stavite na hladno mesto i neka stoji dok se ne stegne dovoljno.
Bonus video
Božićne puslice
( Glossy, M.R. )