Od samo nekoliko sastojaka pripremite kremastu i voćnu tortu s keksom koja se pravi brzo i jede još brže.
Ako ste ljubitelji brzih torti koje se prave jednostavno i idealne su za praznik ili nenajavljene goste, ovaj desert s višnjama će vam se sigurno dopasti. Naravno, ako nemate ili ne volite višnje, možete je napraviti s malinama ili sličnim voćem, a ne treba vam mnogo sastojaka sve u svemu.
Torta je i osvežavajuća i kremasta, a pun ukus bele čokolade sigurno će vam probuditi sva čula.
Ukupna priprema zaista ne oduzima mnogo vremena, a ovaj fenomenalan i jednostavan recept našli smo na recepti_bajms.
Sastojci
- 300g mlevenog keksa
- 130g istopljenog putera
- 130ml mleka
- 300g višanja
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike gustina
- 250g bele čokolade
- 150ml slatke pavlake
Priprema
- Prvo u šerpicu stavite belu čokoladu i slatku pavlaku i zagrejte dok se bela čokolada ne istopi, a onda prebacite u neku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru.
- Mleveni keks, istopljen puter i mleko sjedinite i utisnite u kalup (27 cm, kalup za tart).
- Zaleđene višnje i vanilin šećer stavite da prokuva, a onda dodajte i gustin i skuvajte, pa sipajte preko podloge od keksa.
- Fil od bele čokolade i slatke pavlake izvadite iz frižidera i umutite mikserom par minuta dok ne dobijete penasti fil. Stavite ga preko sloja od višanja, ukrasite po želji i ostavite da se dobro stegne.
*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Napoleon torta