korak po korak

Kako skuvati griz najbrže? 3 sastojka & 3 minuta posla za najslađe i najkremastije zalogaje

0

Kako se brzo i jednostavno priprema griz kuvan u mleku, omiljeni slatkiš svačijeg detinjstva?

Kuvani griz u 3 koraka
Kuvani griz u 3 korakafoto: Africa Studio/Shutterstock

Griz spada u najjednostavnije i najlepše poslastice svakog detinjstva, a u njemu uživali kao u najlepšim tortama i kolačima, pa nismo tako mali mogli ni da naslutimo koliko ga zapravo brzo i lako pripremaju mame i bake.


Ovaj jeftini domaći slatkiš spada u slatke zalogaje koji se prave u samo nekoliko koraka i od svega tri sastojka.


Najvažnije je mešati neprestano prilikom kuvanja da se ne bi formiranje grudvice griza i da ne bi zagoreo, a to je, manje-više, sva mudrolija!

Kako se kuva griz u mleku?


Sastojci:

 

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika pšeničnog griza
  • šećer po ukusu


Priprema

  1. Sipajte mleko u šerpicu i stavite na ringlu da proključa, pa smanjite vatru.
  2. Dodajte šećer i griz, pa vratite na ringlu i kuvajte, sve vreme mešajući.
  3. Mešajte dok smesa ne bude gusta i bez imalo grudvica.
  4. Po želji možete preko griza narendati čokoladu, dodati cimet, šarene mrvice, suvo voće...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Božićne puslice

 

makonda-tracker