Kako se brzo i jednostavno priprema griz kuvan u mleku, omiljeni slatkiš svačijeg detinjstva?
Griz spada u najjednostavnije i najlepše poslastice svakog detinjstva, a u njemu uživali kao u najlepšim tortama i kolačima, pa nismo tako mali mogli ni da naslutimo koliko ga zapravo brzo i lako pripremaju mame i bake.
Ovaj jeftini domaći slatkiš spada u slatke zalogaje koji se prave u samo nekoliko koraka i od svega tri sastojka.
Najvažnije je mešati neprestano prilikom kuvanja da se ne bi formiranje grudvice griza i da ne bi zagoreo, a to je, manje-više, sva mudrolija!
Kako se kuva griz u mleku?
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 5 kašika pšeničnog griza
- šećer po ukusu
Priprema
- Sipajte mleko u šerpicu i stavite na ringlu da proključa, pa smanjite vatru.
- Dodajte šećer i griz, pa vratite na ringlu i kuvajte, sve vreme mešajući.
- Mešajte dok smesa ne bude gusta i bez imalo grudvica.
- Po želji možete preko griza narendati čokoladu, dodati cimet, šarene mrvice, suvo voće...
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Božićne puslice