Nema ni bržeg ni jednostavnije kolača, a koliko je božanstvenog ukusa i mirisa govori to što ostaje najpopularniji u jesenjim danima
Poslastice od jabuka omiljene su u jesenjim mesecima, a ako klasičnom kolaču od jabuka, brašna i griza dodate čak pola kesice cimeta – dobićete spoj ukusa koji se pamti i podseća na detinjstvo.
Ovaj dezert ćete umutiti za tren oka, a najveći deo posla je rendanje jabuka.
Nakon što sve završete, ostaje vam samo da nestrpljivo čekate da se ispeče dok se vašim domom širi predivan miris cimeta.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 šolja brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šolje rendanih jabuka
- 1 šolja griza
- 1 šolja šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje mleka
- pola kesice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Očistite i izrendajte jabuke, pa im dodajte šećer i vanilin šećer i ostavite da puste sok.
- U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, griz, šećer i vanilin šećer, pa postepeno uz mešanje dodajte ulje, mleko i jaje. To dobro umutite.
- Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa sipajte pola smese na dno i protresite da se ravnomerno rasporedi.
- Potom poređajte fil od jabuka, pa prelijte preostalim testom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva, najmanje 25 minuta.
- Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO
Čizkejk u čaši
( Glossy )