prste da poližete!

Kolač od jabuka i griza koji miriše na jesen: Jedan sastojak daje mu čarobnu aromu, a ukus se dugo pamti (MERA NA ŠOLJE)

0

Nema ni bržeg ni jednostavnije kolača, a koliko je božanstvenog ukusa i mirisa govori to što ostaje najpopularniji u jesenjim danima

Klasični kolač od jabuka i griza po bakinom receptu
Klasični kolač od jabuka i griza po bakinom receptufoto: Ahanov Michael/Shutterstock

Poslastice od jabuka omiljene su u jesenjim mesecima, a ako klasičnom kolaču od jabuka, brašna i griza dodate čak pola kesice cimeta – dobićete spoj ukusa koji se pamti i podseća na detinjstvo.


Ovaj dezert ćete umutiti za tren oka, a najveći deo posla je rendanje jabuka.


Nakon što sve završete, ostaje vam samo da nestrpljivo čekate da se ispeče dok se vašim domom širi predivan miris cimeta.


Sastojci:

 

  • 1 jaje
  • 1 šolja brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 šolje rendanih jabuka
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 šolje mleka
  • pola kesice cimeta
  • šećer u prahu za posipanje

 

Priprema

  1. Očistite i izrendajte jabuke, pa im dodajte šećer i vanilin šećer i ostavite da puste sok.
  2. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, griz, šećer i vanilin šećer, pa postepeno uz mešanje dodajte ulje, mleko i jaje. To dobro umutite.
  3. Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa sipajte pola smese na dno i protresite da se ravnomerno rasporedi.
  4. Potom poređajte fil od jabuka, pa prelijte preostalim testom.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva, najmanje 25 minuta.
  6. Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.

 

BONUS VIDEO

Čizkejk u čaši

 

 

makonda-tracker