bez komplikovanja

Kako ispeći PRASETINU u rerni? Jednostavan recept uz koji ćete imati slasnu novogodišnju večeru

0

Isprobajte vrlo jednostavan recept za pečenje iz rerne, koji mogu ispratiti i manje iskusne domaćice.

Pečenje je mnogima neizostavno na novogodišnjoj trpezi
Pečenje je mnogima neizostavno na novogodišnjoj trpezifoto: Veronika Kovalenko/Shutterstock

Ako ne možete da zamislite doček Nove godine bez ukusnog prasećeg pečenja ili želite da ove godine napravite izuzetak, onda ispratite recept uz koji ćete dobiti hrskavo i sočno jelo. 

 

Za njega vam je potrebna samo rerna, tako da ga možete napraviti jednostavno, ali potrebno mu je nekoliko sati da se lepo ispeče. U svakom slučaju, možete ga iskoristiti i u narednim danima, ali i za Božić.

 

Recept za pečenje iz rerne

 

Sastojci

 

  • manje prase ili deo praseta
  • so
  • malo ulja
  • malo piva za premazivanje (nije neophodno)
  • nekoliko letvica za podmetanje

 

 

Priprema:

  1. Meso dobro posoliti i utrljati so u prase, malo butove zaseći ako je deblje i tu staviti so, glasi recept sa kanala Bakina kuhinja.
  2. Ispod praseta poređati tanke letvice da se meso ne zalepi za pleh.
  3. U pleh sipati malo vode.
  4. Uključiti rernu na 250 stepeni, pa je smanjiti na oko 170 stepeni C. Možete pokriti i malo folijom, pa kasnije je skloniti.
  5. Povremeno meso premazivati pivom ili mešavinom ulja, vode i soli. Voditi računa da u plehu uvek bude vode. Kad je meso već pečeno, nemojte sipati vodu više.
  6. Proverite da li je meso pečeno nožem; probodite ga, ako nož lagano ulazi, poznaćete da je pečeno. Potrebno mu je oko 4-5 sati da se lepo ispeče.
  7. Kad se ispeče, ohladite ga i hladno isecite na kocke.

 

 

Bonus video

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

 

makonda-tracker