Jednostavna, a toliko kremasta da teško da će neko parče ostati za sutra
Godinama jedna od omiljenih poslastica u svakom domu uoči praznika svakako je Markiza torta. Ona se brzo sprema, jednostavna je za pripremu, a kremasta tekstura je čini omiljenim slatkišem svih članova porodice.
Ukoliko i vi ne želite da izgubite mnogo vremena oko pripreme novogodišnje trpeze ovat torta bi mogla da budede pun pogodak.
Evo šta vam je potrebno da napravite najlepšu novogodišnju tortu i kako to da uradite tako da će svi tražiti parče više .
Potrebno je:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 600 ml slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g krem sira (može i maskaropone)
- 100 g nutele
- brusnice
- nana
Priprema:
U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, a u drugoj krem sir sa šećerom u prahu i vanilom. Špatulom sve spojiite i izmešajte, pa podelite na dva dela.
U jedan deo sipajte nutelu ili bilo koji drugi crni krem, pa izmešajte, a potom njime napunite špric za dekoraciju kolača.
U okrugli pleh, najbolje onaj sa obručom poređajte điškote u krug. Umočite svaku u mleko. Potom sipajte beli deo, pa crni fil, pa opet beli, pa crni. Sve ponovite, samo sada počnite sa crnim filom u krug preko belog.
Tako uradite dok ne potrošite, a poslednji sloj treba da bude čokoladni ceo i poravnajte. Odozgo dekorišite po želji.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Recept za prave starinske salčiće