Ima dosta zašto bi trebalo da potaž od bundeve bude na vašem meniju.
Osim što je veoma ukusan, potaž od bundeve ima i drugih benefita za naš organizam.
Bundeva je dobra za vid, ima čak 20 puta vitamina C, pa se preporučuje i za imunitet.
Takođe, dugo drži sitost, a uz sve to recept za ovaj potaž je veoma lagan.
SASTOJCI
- bundeva - 1kg
- crni luk - 1 kom
- šargarepa - 1 ili 2 kom
- pavlaka za kuvanje - 100 ml
- voda 600 ml
- ulje ili mast
- so - po ukusu
- biber - po ukusu
PRIPREMA
Prvi korak je da luk i šargarepu iseckate na sitno, a onda da je izdinstate u jednoj šerpi na ulju ili masti.
U međuvremenu možete da očistite bundevu i da je posle isečete na kockice.
Sad je dodajte u šerpu, pa prelijte vodom i kuvajte sve dok bundeva ne smekša.
Kad se to desi, možete da sklonite šerpu sa sa ringle i da ispasirate štapnim mikserom.
Ostaje vam još samo da dodate so i biber, pa onda i pavlaku za kuvanje, posle čega je potrebno da vratite šerpu na ringlu na nekoliko minuta da se sve lepo sjedini.
Bonus video: