Brzo i slasno slatko posluženje, idealno za posnu slavsku trpezu, ne mora da se pravi ni dugo ni od previše sastojaka.
Sitni kolači neizostavan su deo dezerta na slavskoj trpezi, a ovi slatki zalogajčići mogu da budu i najpraktičniji deo gozbe!
Sve što je potrebno jeste pravi recept i za tili čas ćete napraviti ekonomičan domaći slatkiš, a kuglice raznih vrsta obično su najpopularnije.
Za proslavu Svetog Nikole pravimo posne poslastice, a ove čokoladne bombice sa rumom i sokom od pomorandže savršeno su posluženje posle bogate večere.
Posne čokoladne bombice
Sastojci:
- 250 g posnog margarina
- 3 kašike soka od sveže ceđene pomorandže
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 8 kašika šećera u prahu
- 2 kašike ruma
- 100 g posne čokolade
- kokosovo brašno za posipanje
Priprema
- Mikserom dobro umutite margarin, pa u to umešajte mleveni posni keks.
- Potom dodajte šećer u prahu, sok od pomorandže i rum, pa sve dobro umesite.
- Oblikujte kuglice, pa ih umačite u prethodno otopljenu čokoladu.
- Ređajte na rešetku ispod koje ste postavili papirni ubrus, da se lepo ocedi višak čokolade.
- Pospite kokosovim brašnom, pa stavite u frižider da se stegne.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pečena palačinka sa jagodama