Kada je reč o slatkom posluženju na slavskoj trpezi, sitni kolači koji se ne peku su neprevaziđen dezert
Sitni kolači za slavu su jedan od omiljenih delova trpeze, a za one koji pripremaju gozbu je posebno dragoceno to što se pripremaju vrlo brzo i jednostavno, često uz svega nekoliko sastojaka.
Među najpopularnijim opcijama su čokoladne bombice, a ova varijanta s rumom je laka za pripremu, ukusna i savršen način da se vaši gosti zaslade posle obilnog ručka.
Uz to, kombinacija ruma i čokolade je spoj iz snova, a ako im dodate orahe, mleveni keks i suvo grožđe... uživanje je zagarantovano!
Čokoladne rum bombice
Sastojci:
- 100 g crne čokolade
- 100 g mlevenih oraha
- suvog grožđa po ukusu
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g šećera u prahu
- 250 g margarina (na sobnoj temperaturi)
- 2 kašike ruma
Priprema
- Mikserom umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu.
- Dodajte potom keks, orahe i rum, ali ostavite sa strane jednu kašiku mlevenog keksa da imate kasnije za posipanje.
- Dobro promešajte, pa mesite smesu sve dok ne bude kompaktna.
- Oblikujte lopticu, a u sredinu svake ubacite 1-3 zrna suvog grožđa.
- Otopite čokoladu, pa time prelijte kuglice.
- Ređajte ih u korpice i dok je još čokolada topla pospite mlevenim keksom.
BONUS VIDEO
Leskovački uštipci & urnebes salata
( Glossy, Tamara Sorak Ranković )