Ako obožavate praznike kako biste pravili razne specijalitete, kolači u obliku jelkica dopašće se i najmlađima i najstarijima!
Ako volite da spremate "tematske" poslastice, ovi jednostavni, a preukusni kolači u obliku novogodišnjih jelkica pravi su izbor za vas.
Potrebna su vam svega dva sastojka, a rezultat su predivni i dekorativni slatkiši koje ćete jesti u slast.
Naravno, priprema je vrlo jednostavna, pa možete da se upustite u to čak i da niste preterano vešti u kuhinji.
Dobićete atraktivnu poslasticu koja će oduševiti i dečicu, ali i one najstarije. Uz to je više nego instagramično!
Za ove jelkice potrebna su vam dva komada lisnatog testa i čokoladni krem po želji.
Kako se pripremaju ove jelkice?
- Jedan komad testa stavite na površinu i premažite kremom.
- Na to stavite drugi komad testa, pa isecite na jednake trakice.
- Presavijte kao pletenicu da oblikujete jelku, pa u svaku zabodite čačkalicu za ražnjice, kao u video-snimku ispod.
- Pecite na 200 stepeni oko 13 minuta. Pratite u zavisnosti od rerne da li je lisnato testo pečeno.
- Možete posuti cimetom i šećerom u prahu, mada je svakako slatko i bez toga!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Slatko pecivo punjeno Nutelom