nećete joj odoleti

SLATKA, ŠARENA, NEODOLJIVA! Ukusna novogodišnja jelka koja se mora naći na vašoj prazničnoj trpezi (RECEPT)

0

Pravi se vrlo jednostavno, a odlično je ukusa. Uz to, biće simpatičan detalj na vašem stolu

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 2 kašike čokoladnog krema
  • 1 žumancežele kocke


Priprema


Na tanjem kartonu iseći jelkicu veličine manje od dužine pleha.

Oklagijom istanjiti testo, pa staviti isečenu šemu, iseći nožem. Jednu jelkicu od testa premazati kremom, pa je poklopiti drugom, iseći nogicu jelke i sa strane iseći tračice i uviti ih.


Iseći malu zvezdu i staviti u vrh.

 

Premazati žumancetom.

 

Peći na 220 stepeni oko 25 min. Posuti prah-šećerom. Ukrasiti seckanim žele-kockicama.

 

 

 

makonda-tracker