božanstvena

Tajna je u začinima, a ukus je VELIČANSTVEN: Najlepša RIBLJA ČORBA gotova za samo 30 minuta (RECEPT)

1

Za slavsku trpezu, dane posta ili samo kao zdrav i ukusan ručak, ova riblja čorba koja se pravi očas posla uvek je dobar izbor.

Slasna, posna i zasitna <b> RIBLJA ČORBA </b> za pola sata
Slasna, posna i zasitna RIBLJA ČORBA za pola satafoto: AS Foodstudio/Shutterstock

Riblja čorba neizostavan je deo decembarske kuhinje u Srbiji, kako zbog Božićnog posta tako i zato što je u pitanju najpopularna čorba na obeležavanju Svetog Nikole, najveće krsne slave u našoj zemlji.


Ovo božanstveno posno jelo nepravedno je zapostavljeno u ostatku godine jer je veoma hranljivo i savršen je dodatak svakoj svečanoj trpezi.


Najbolje od svega je što za riblju čorbu ne morate da odvojite mnogo vremena već sve ubacite u šerpu na brzinu i uskoro ćete uživati u toplim zalogajima.

Posna riblja čorba s povrćem

 

Sastojci:

 

  • 1 kg bele ribe (čvršće)
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 3 krompira
  • 1 kocka od povrća za supu
  • 1 srednja do velika šargarepa
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 1 konzerva pelata
  • 100 ml belog vina
  • so, biber, majčina dušica i origano po ukusu
  • maslinovo ulje po potrebi
  • voda po potrebi


Priprema

  1. U šerpi s debljim dnom zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa na njemu propržite sitno seckan crni luk, zatim i beli, a potom dodajte šargarepu iseckanu na sitne kolutove.
  2. Potom prelijte pelatom i koncentratom paradajza, pa ubacite i krompir sečen na kockice i kocku za supu i zalijte vinom. Dodajte vodu po potrebi, da ogrezne i ostavite da se krčka oko 10 minuta.
  3. Zatim pojačajte vatru, pa ubacite ribu sečenu na veće komade i kuvajte dok krompir ne bude gotov.
  4. Dodajte začine kad bude pri kraju i služite toplo.

 

BONUS VIDEO

Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka

 

makonda-tracker