recept dana

POSTANITE PRAVI POSLASTIČAR: Domaće baklave sa orasima i keksom su ukusan desert!

0

Uz ovaj recept i početnici će uspeti da briljiraju

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

500 g kora za pitu

200 g mlevenih oraha

100 g mlevenog keksa

100 g suvog grožđa

 

Za preliv:

 

700 g šećera

700 ml vode

1 vanil šećer

sok od pola limuna

 

Potrebno je: 

 

Kašiku ulja staviti u šoljicu vode, promešati. Odvojiti po 3 kore (staviti jednu na drugu), iseći ih po dužini na po 4 trake. Svaka traka ima po 3 kore. Na prvu i drugu staviti po kašičicu mešavine vode i ulja, a na treću kašičicu mlevene plazme, 2 kašičice mlevenih oraha i 10ak zrna suvog grožđa. Saviti u trougao.

 

Trouglove poredjati u pleh i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Od vode i šećera skuvati sirup, kad provri, kuvati još desetak minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanil šećer i sok od pola limuna. Prohladjene baklave preliti vrućim sirupom i ostaviti nekoliko sati da dobro upiju.

 

 

 

 

 

makonda-tracker