božanstven

Bez šećera, jaja i margarina: Omiljeni kolač Jelene Đoković je KREMAST, ukusan i zdraviji od bilo kog kupovnog

0

Nećete moći da poverujete da u ovu poslasticu ne idu uobičajeni sastojci, a ako obožavate ukus kakaoa – teško da ćete naći lepši

Jelena i Novak Đoković uživaju u veganskim đakonijama
Jelena i Novak Đoković uživaju u veganskim đakonijamafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Poznato je da je ishrana izuzetno važan deo života sportista, a to posebno važi za našeg Novaka Đokovića, koji je, nakon što mu je otkrivena celijakija, uz bezglutensku ishranu došao do titule najboljeg tenisera svih vremena.


Uz to što u organizam ne unosi gluten, popularni Nole ima još nekoliko principa kojih se pridržava, a čitava porodica Đoković ga podržava i trudi se da se hrani zdravije.


Novak se nikada nije izjasnio kao vegan ili vegetarijanac, jer ističe da su to "etikete koje se pogrešno interpretiraju", pa nije poznato da li zaista više ne jede meso, kao što se spekulisalo, a pre nekoliko godina se pisalo da Novak i Jelena Đoković ne koriste šećer.

Kremasti kolač koji Jelena Đoković obožava

Pre nekoliko godina, supruga Novaka Đokovića podelila je na Instagramu fotografiju kolača, za koji je istakla da je odličan, ali nije podelila recept. Uspeli smo, međutim, da ga pronađemo i otkrili smo da je reč o veganskom sirovom kolaču, kremastoj fantaziji od kakaoa koja se priprema vrlo lako.


Sastojci:

 

  • 200 g kakao maslaca
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 150 s kakao praha
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina
  • prstohvat soli
  • kokosovo ili bademovo mleko


Za fil

 

  • 100 kakao maslaca
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina


Priprema

  1. Otopite kakao maslac i kokosovo ulje, pa im dodajte kakao prah, javorov sirup, lecitin, so.
  2. Podelite to na dva dela, pa u jedan deo sipajte nekoliko kašika biljnog mleka po ukusu i dobro promešajte.
  3. Potom za fil otopite kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte im javorov sirup i lecitin, pa promešajte.
  4. Kad se malo stegne i ohladi, od svake od ove tri smese kašikom vadite malo po malo i ređajte u kalupe za mafine.
  5. Stavite kalup u zamrzivaš na pola sata da se stvrdne.

BONUS VIDEO

Recept za sladoled za decu bez šećera

 

makonda-tracker