Sočivo spada u veoma zdrave namirnice, a ovaj recept je omiljen među veganima.
Crveno sočivo sa povrćem je jedan od recepata koji je veoma čest u veganskoj kulturi, a sprema se po principu svega po malo.
Sočivo inače spada u mahunarke, a poznato je po tome što ima dosta vitamina.
SASTOJCI
- crveno sočivo - oko 150 grama
- crni luk - jedna glavica
- beli luk - tri čena
- šargarepa - 1 - 2 komada
- crvena paprika - jedna komad
- tikvica - jedan komad
- paradajz pelat - jedna konzerva
- maslinovo ulje - jedna kašika
- vegeta - jedna kašika
- slatka mlevena paprika - jedna kašika
- kim - jedna kašika
PRIPREMA
Za početak izdinstajte iseckani crni luk na maslinovom ulju, a onda dodajte i iseckani beli luk.
Isecite i šargarepu, pa dodajte i nju i onda poklopoite. A onda dodajte i iseckanu crvenu papriku i tikvicu iseckanu na kolutiće.
Lepo promešajte poklopite i ostavite nekih 20-ak minuta da se prodinsta. Tajna je da se dinsta što više kako bi se sve sastojci lepo osetili u ukusu.
Sad dodajte i konzervu paradajz pelata, a zuz to kao začine vegete, slatku mlevenu papriku i kim. Pustite da se kuva još nekih 10-ak minuta.
A posle toga dodajte i glavni sastojak - crveno sočivo i duplo više vode od sočiva, a onda ostavite da se kuva još 20-ak minuta..
I to je to!
Bonus video: