skoro bez kalorija

Domaća pašteta gotova za 20 minuta: Kremasti namaz od CRVENOG SOČIVA u kojem će uživati svi od 7 do 77 godina (RECEPT)

0

Pašteta od crvenog sočiva idealna je za sve koji vode računa o svojoj ishrani ili poste. 

Pašteta od crvenog sočiva idealna za doručak ili večeru.
Pašteta od crvenog sočiva idealna za doručak ili večeru.foto: Shutterstock/Ivanna Pavliuk

Crveno sočivo je jedan od najboljih izvora proteina.

 

Njegovim konzumiranjem povećavate vitalnost bubrega, rad srca i cirkulaciju, a osim što sadrži obilje proteina, crveno sočivo sadrži i dijetetska vlakna, vitamin B1, folnu kiselinu i minerale. 

 

Takođe, ova namirnica je veoma bogata gvožđem, pa se preporučuje u ishrani svih ljudi, a pogotovo vegetarijanaca. 


Zato vam danas predstavljamo recept za preukusni kremasti namaz od crvenog sočiva, koji sadrži visok udeo proteina, malo masti i kalorija te je fantastičan izbor za sve koji žele da povedu računa o svojoj ishrani ili za one koji poste.

Priprema se za 5 minuta, a kuva 15, što će reći da za 20 minuta imate pred sobom savršenu paštetu od crvenog sočiva.

 

Sastojci:

 

  • 300 g (1 ½ šolje) crvenog sočiva
  • 1 srednji luk
  • 1 šargarepa
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika ulja ili 1 kašičica putera
  • morska so, po ukusu
  • peršun za ukras
  • 1-2 prstohvata kurkume

 

Priprema

 

Stavite vodu u srednju šerpu, a kada proključa dodajte sočivo, iseckanu šargarepu, 2/3 iseckanog luka i morsku so.

 

Kuvajte oko 10 minuta,pa sklonite sa vatre.

 

Dodajte pasirani beli luk i ostavite da se ohladi 10 minuta.

 

Uklonite sav višak vode pomoću cediljke, pa prespite sadržaj u činiju.

 

U blenderu izblendajte sočivo i druge sastojke.

 

Kada postane kremasto, dodajte kurkumu, puter ili ulje i preostalu trećinu seckanog crnog luka.

 

Dobro izmešajte kašikom. Ukrasite seckanim peršunom i poslužite!

 

makonda-tracker