brzi a preukusni

3 slana rolata BEZ PEČENJA od samo JEDNE SMESE: Savršeno JEFTINO PREDJELO koje se sprema očas posla (RECEPT)

0

Ukoliko želite da napravite ukusne rolate i obradujte goste, a nemate mnogo vremena, ovo je savršeno rešenje kako za posne tako i za mrsne slave 

3 SLANA ROLATA BEZ PEČENJA
3 SLANA ROLATA BEZ PEČENJAfoto: Shutterstock / hsunny

Priprema slavske trpeze nije lak posao. Osim što je potrebno odvojiti dosta novca za sastojke, takođe zahteva i mnogo vremena i truda. Iako su nekada domaćice provodile sate i sate pored šporeta danas se to malo promenilo.

 

Postoje načini da se spremi ukusno predjelo bez da uključite šporet, a mi vam donosimo tri recepta za ukusne rolate, koji ne samo da su dekorativni, već su i preukusni.

 

Prvo se pripremi osnovna smesa, a onda se podeli na tri dela i dodaju se sastojci kako bi izgledala drugačije, ali i kako bi svaka bila drugačijeg ukusa.

 

 

Osnovna smesa:

 

  • 1 kg krompira
  • 300 g krekera
  • 200 g majoneza (za posne slave, posni)
  • so po potrebi

 

Za rolate:

 

  • malo spanaća
  • malo ajvara

 

Priprema:

 

Krompir operite, oljuštite i stavite da se kuva. Nakon što je gotov vodu ne prosipajte, već u njoj skuvajte kukuruz šećerac, a nakon što je i on gotov, kratko ubacite spanać, samo da omekane listovi.

 

Rolat sa tikvicama, Rolat
foto: Shutterstock/from my point of view

 

Krompir izmućkajte kao da spremate pire, pa kad se malo prohladi daodajte mu krekere koje ste samleli i od  toga napravite smesu koju ćete koristiti kao osnovu za rolate.

 

Podelite je na tri jednaka dela. 

 

U prvi rolat dodajte spanać koji je iseckan i umestite testo. U drugi dodajte 2 kašika ajvara i opet zamesite testo. Treći neka ostane žut. 

 

Između dva pek papira razvaljajte testo oklagijom, sklonite gornji papir filujte po želji. Možete premazati krem sirom, odozgo staviti šunku u jedan. U drugi krem sir i krastavčiće, a utreći krečap i rendana jaja ili kukuruz šećerac. Sve je stvar vašeg izbora i mašte, ali i onog što volite da jedete. 

 

Bonus video:

 

Recept za leskovačke uštipke

 

makonda-tracker