recept

Veoma DEKORATIVNO, kreativno i drugačije: Slana torta od RUSKE SALATE idealno je predjelo za slavsku trpezu

0

Ako ne znate šta biste mogli da napravute za slavsko predjelo, a da bude drugačije, napravite tortu od ruske salate.

Torta od ruske salate po receptu koji ćete voleti
Torta od ruske salate po receptu koji ćete voletifoto: PRINTSCREEN/YT/ CONFEITANDO COM DANIELA BOLOS

Ako pripremate slavsku trpezu, sigurno želite da budete i drugačiji, kao i da jela budu ujedno i ukusna i da izgledaju dekorativno.

 

Kada je predjelo u pitanju, recepti za slane torte sve su popularniji, jer nisu preterano zahtevni, a obogate svaku trpezu i svi ih vole.

 

S tim u vezi, sigurno nećete pogrešiti, a možete napraviti i tortu od ruske salate, koja kombinuje omiljenu salatu i ukus slane torte.

Sastojci

 

  • 250 g šunke
  • 250 g tvrdog sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g majoneza
  • konzerva kukuruza
  • 2 šargarepe
  • 200 g graška iz konzerve
  • 100 g maslina
  • 2-3 mlada luka (samo zeleni deo)

 

i još za pire:

  • 1 kg krompira
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • majonez

 

 

Priprema

  1. Izrendajte šunku i sir, pa dodajte proceđeni kukuruz, kao i grašak koji ste malo odledili.
  2. Lepo promešajte, pa dodajte rendanu šargarepu, seckane masline i zeleni deo mladog luka, pa potom i  pavlaku i majonez. Sve dobro sjedinite.
  3. U kalup, koji ste obložili providnom folijom, poređajte tost-hleb, pa premažite debelim slojem ruske salate.
  4. Tako ređajte sastojke dok sve ne utrošite, a poslednji red neka bude tost-hleb. Pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider.
  5. Potom, skuvajte krompir, pa ga ispasirajte sa pavlakom za kuvanje, a onda dodajte malo majoneza i pasirajte dok ne postane sasvim kremasto.
  6. Slanu tortu izvadite iz kalupa, pa je premažite pireom.
  7. Po želji je možete dodatno premazati ostacima salate ili posuti rendanim kačkavaljem.

Bonus video

Musaka i šopska salata kakve do sad niste probali

 

makonda-tracker