Griz je poslastica na kojoj su mnoge generacije odrastale.
Recept za griz je jedan od onih koji se spremaju veoma brzo i jako lako, a uz sve to i veoma je jeftin.
Ispratite ovih par jednostavnih koraka i uživajte u kremastoj, jeftinoj poslastici. Kada sipate griz u mleko obavezno mešajte neprestano kako se ne bi stvorile grudvice. Evo kako i vi da postanete majstor za griz.
SASTOJCI
- mleko - pola litra
- griz - pet kašika
- šećer - dozirajte po vašem ukusu
PRIPREMA
Prvo šerpu sa mlekom stavite na ringlu i sačekajte da provri. Posle malo smanjite jačinu na koju je upaljena ringla, pa dodajte griz i šećer.
Mešajte dok smesa ne postane dovoljno gusta i dok ne nestanu sve grudvice. Ukoliko želite možete da preko stavite izrendanu čokoladu, neko voće ili nešto drugo šro vam je po volji.
Bonus video: