njam

Ukus koji momentalno vraća u detinjstvo: Kako se kuva griz?

0

Griz je poslastica na kojoj su mnoge generacije odrastale. 

Kako se kuva griz?
Kako se kuva griz? foto: Shutterstock / New Africa

Recept za griz je jedan od onih koji se spremaju veoma brzo i jako lako, a uz sve to i veoma je jeftin.

 

Ispratite ovih par jednostavnih koraka i uživajte u kremastoj, jeftinoj poslastici. Kada sipate griz u mleko obavezno mešajte neprestano kako se ne bi stvorile grudvice. Evo kako i vi da postanete majstor za griz.

 

SASTOJCI

 

  • mleko - pola litra 
  • griz - pet kašika 
  • šećer - dozirajte po vašem ukusu

 

 

PRIPREMA

 

Prvo šerpu sa mlekom stavite na ringlu i sačekajte da provri. Posle malo smanjite jačinu na koju je upaljena ringla, pa dodajte griz i šećer.

 

Mešajte dok smesa ne postane dovoljno gusta i dok ne nestanu sve grudvice. Ukoliko želite možete da preko stavite izrendanu čokoladu, neko voće ili nešto drugo šro vam je po volji.

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker