probajte ih već danas

Žarko Jokanović bi "plivao u njoj": Božanstven SUPA SA KNEDLAMA po porodičnom receptu Milice Milše

1

Pošto ona kao dete nije bila ljubiteljka klasičnih knedli, njena majka Leposava izmislila je sopstvenu i još ukusniju verziju, a glumica Milica Milša danas ih priprema svojoj porodici

Glumica Milica Milša je vrsna kuvarica
Glumica Milica Milša je vrsna kuvaricafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Milica Milša i scenarista Žarko Jokanović uživaju u skladnom braku već duže od dve decenije i važe za jedan od omiljenih parova na domaćoj javnoj sceni.


Koliko su bliski i koliko se dobro poznaju, Milica i Žarko pokazali su i tokom gostovanja u emisiji AmiG Show, kada su odgovarali na pitanja o zajedničkom životu. Dok je njen suprug nosio slušalice koje prigušuju okolnu buku, ona je odgovorila da on obožava supu po njenom porodičnom receptu.


Voli kad napravim pileću supu s knedlama, na način na koji je pravila moja mama – rekla je Milica, a nakon što je on dobio pitanje koje ga jelo njegove supruge najviše obraduje, odgovor je bio isti.


Volim njene supice, obožavam ih! Ja bih plivao u tim supama i jeo ih ceo dan! – odgovorio je Žarko. – Božanstvene supice s knedlama, to je spektakl.

 

Milica Milša i Žarko Jokanović spadaju u najskladnije parove u svetu poznatih
Milica Milša i Žarko Jokanović spadaju u najskladnije parove u svetu poznatihfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Milica je dodala da su u pitanju knedlice koje je "patentirala" njena mama Leposava, a nas je zanimalo kako ih ona priprema. Glumica je pristala da sa čitaocima portala Glossy podeli ovaj recept, a mi ćemo ga probati već danas!


Sastojci za supu:

 

  • pileće meso (može i goveđe sa koskom) se kuva sa povrćem za supu, paškanat
  • šargarepa
  • celer
  • može i jedan krompir
  • peršun
  • crni luk – bar dve, tri glavice (bilo bi idealno malo ga propržiti na ringli, klasičnoj ako to imate, tako što luk presečemo na pola, pa ga direktno stavimo na plotnu na par sekundi, s jedne i druge strane, pa tek onda ubaciti u supu da se kuva, to daje poseban šmek i miris)

 

Pileća supa s knedlama (Ilustracija)
Pileća supa s knedlama (Ilustracija)foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Knedle Milice Milše

 

  • Knedle se prave tako što brašno i jedno, dva jajeta (zavisi koliko veliku količinu supe pravite) dobro umutite viljuškom.
  • Dobićete gustu smesu, kojoj potom polako dodajete ulje i mešate viljuškom sve dok ta smesa ne postane vazdušastija i glatkija.
  • Zatim u smesu dodajte kašičicu supe i mešajte, pa pospite malo soli i mrvicu šećera i sve dobro umutite viljuškom ili kašičicom.
  • Zatim zahvatate kao knedlice i u ključajuću supu (koja se pre kuvala i kuvala) ubacujete knedlice, mešajte varjačom da ne padnu na dno i – kroz dva, tri minuta kuvanja je gotovo.
  • Kod knedlica je bitno da smesa ne bude ni mnogo gusta ni mnogo retka da se ne bi napravili takozvani dronjci (mada su i oni ukusni).


Zapravo je vrlo lako samo treba probati i naći tačnu meru. Moja mama je to pravila najbolje na svetu jer mi deca nismo baš voleli knedle, a voleli smo "dronjke", ali da budu veliki kao knedle, pa je mama izmislila ovu varijantu knedlica – otkrila nam je Milica Milša.

 

 

 

makonda-tracker