topi se u ustima

Nema brašna, šećera i želatina, a pravi se za 10 minuta: Slasni ARAPSKI KOLAČ s bademima koji miriše na dom (RECEPT)

0

Od svega nekoliko sastojaka dobićete sočnu poslasticu po ukusu cele porodice

Sočni kolač sa seckanim bademima, urmama i krem-sirom
Sočni kolač sa seckanim bademima, urmama i krem-siromfoto: ricette arabe/YouTube Printscreen

Kolači na brzinu osvajaju svet, a najpopularnije opcije su dezerti čija se kora pravi od keksa i putera.


Ovaj kolač je upravo takav, dok mu je fil veoma lagan i kremast, jakog mlečnog ukusa zahvaljujući krem-siru, a sve je još lepše i bogatije zahvaljujući sitno seckanim orašastim plodovima i urmama, koje zamenjuju šećer.


Da biste napravili ovaj slatkiš, ne treba vam više od deset minuta, a rezultat je fenomenalan.

Arapski kolač s bademima


Sastojci:

 

  • 250 g keksa (može čokoladni)
  • 3 kašike putera
  • malo cimeta
  • 180 ml kondenzovanog mleka
  • 180 g krem-sira
  • 1 jaje
  • aroma vanile
  • urme, orasi po ukusu
  • 60 g iseckanih badema

 

Sočan kolač s karamel-prelivom
Sočan kolač s karamel-prelivomfoto: ricette arabe/YouTube Printscreen

Priprema

  1. Stavite keks u blender i dobro ga usitnite, pa ga pomešajte s otopljenim puterom i cimetom i lepo sjedinite.
  2. To utisnite u kalup obložen pek-papirom i lepo poravnajte.
  3. Sipajte u činiju potom kondenzovano mleko i krem-sir, pa celo jaje i aromu vanile i dobro umutite mikserom. Time prelijte koru.
  4. Preko poređajte sitno seckane urme i orahe, a zatim preko i bademe.
  5. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Napomena


Po želji možete preliti karamelom.

 

BONUS VIDEO

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

 

makonda-tracker