najslađi desert

5 sastojaka, minimum truda: Oblande sa KEKSOM I PAVLAKOM prave se za 10 minuta, a vole ih i deca i najstariji

0

Ako volite oblande, isprobajte recept za najbržu poslasticu koju obožavaju svi.

domaće oblande ukusnije su od bilo kojih kupovnih napolitanki
domaće oblande ukusnije su od bilo kojih kupovnih napolitankifoto: Ika Rahma H/Shutterstock

Ko još ne voli oblande?

 

Starinski slatkiš neizostavan je na slavama, ali i u svakodnevnim situacijama, kada nam se prijede nešto slatko, a definitivino ni sa jednim ukusom greške nema.

 

Spremaju se brzo, opčine ukusom, a mogu se praviti u bezbroj varijanti.

 

Ovaj recept je sa keksom i pavlakom, a veoma je ukusan, brzo se sprema, pa ga mogu bez problema isprobati i početnici u kuhinji.

 

Probajte i sladite se.

 

Sastojci:

 

  • jedno pakovanje oblandi
  • 400g kisele pavlake
  • 400g mlevenog keksa
  • 250g margarina ili putera
  • 250g šećera u prahu

 

Priprema:

  1. Na tihoj vatri otopite margarin sa šećerom. 
  2. Kad se sjedinilo, skinite sa ringle i umešajte keks i pavlaku.
  3. Sjedinite smesu i ohladite je.
  4. Potom, njome mažite oblande i slažite jednu po jednu.
  5. Poslednja treba da bude bez fila. Uvijte oblandu u foliju i stavite u frižider da se stegne.
  6. Secite na kocke i sladite se.

Bonus video

Originalni recept za knedle

 

makonda-tracker