Ako volite oblande, isprobajte recept za najbržu poslasticu koju obožavaju svi.
Ko još ne voli oblande?
Starinski slatkiš neizostavan je na slavama, ali i u svakodnevnim situacijama, kada nam se prijede nešto slatko, a definitivino ni sa jednim ukusom greške nema.
Spremaju se brzo, opčine ukusom, a mogu se praviti u bezbroj varijanti.
Ovaj recept je sa keksom i pavlakom, a veoma je ukusan, brzo se sprema, pa ga mogu bez problema isprobati i početnici u kuhinji.
Probajte i sladite se.
Sastojci:
- jedno pakovanje oblandi
- 400g kisele pavlake
- 400g mlevenog keksa
- 250g margarina ili putera
- 250g šećera u prahu
Priprema:
- Na tihoj vatri otopite margarin sa šećerom.
- Kad se sjedinilo, skinite sa ringle i umešajte keks i pavlaku.
- Sjedinite smesu i ohladite je.
- Potom, njome mažite oblande i slažite jednu po jednu.
- Poslednja treba da bude bez fila. Uvijte oblandu u foliju i stavite u frižider da se stegne.
- Secite na kocke i sladite se.
Bonus video
Originalni recept za knedle
( Glossy )