nema boljeg recepta

Zaboravićete kupovne napolitanke zauvek: Mirisne OBLANDE sa čokoladom i lešnicima gotove za tren oka

0

Svega nekoliko sastojaka i manje od pola sata treba vam da napravite kolač po svačijem ukusu

oblande sa čokoladom, keksom i lešnicima jednostavno su neodoljive (ilustracija)
oblande sa čokoladom, keksom i lešnicima jednostavno su neodoljive (ilustracija)foto: WR7/Shutterstock

Oblande spadaju u omiljene kolače koje su pravile naše bake, a iako su nam danas dostupni razni recepti za đakonije iz celog sveta, hrskave kore napunjene kremastim filom ne gube popularnost.


Sočne slane oblande sve su zastupljenije na slavskim trpezama, ali i dalje ništa ne može da nadmaši proverene slatke oblande koje izgledaju dekorativno na stolu, a ukus im je božanstven.


Postoji mnogo varijanti oblandi, a jedna od omiljenih je ona od mlevenog keksa, čokolade i lešnika, koja se pravi za tili čas.

 

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje oblandi
  • 3 cela jajeta
  • 150 grama šećera
  • 150 grama mlevenog keksa
  • 150 grama mlevenih sirovih lešnika
  • 150 grama margarina
  • 150 grama čokolade za kuvanje

 

Priprema

  1. Dobro umutite jaja, pa im dodajte šećer i kuvajte na pari najmanje 10 minuta, uz mešanje.
  2. Zatim u to sipajte otopljen margarin i čokoladu, pa nastavite da mešate na pari bar još pet minuta.
  3. Dodajte mleveni keks, pa lešnike i dobro promešajte. Sklonite sa strane da se prohladi.
  4. Zatim namažite polovinu fila na jednu koru oblande, preklopite drugom, pa namažite fil i na nju, a zatim završite trećom korom i stavite u frižider.
  5. Sutradan seći na komade. Po ukusu možete preliti otopljenom čokoladom, ali nije neophodno.

 

BONUS VIDEO

Recept za sladoled za decu bez šećera

 

makonda-tracker