Barene paprike su mnogima jedna do omiljenih domaćih poslastica.
Barene paprike važe za nešto što maltene nema ko ne voli. Neki ih više vole sa belim lukom i peršunom, neki bez. MI vam predstavljamo domaći recept za one sa ova dva dodatka.
SASTOJCI
- crvena paprika - 5 kilograma, očišćena i isečena
- sirće - 1 litar
- šećer - pola kilograma
- so - 250 grama
- konzervans - 1 kesica od 5 grama
- beli luk - iseckani
- peršunov list - iseckani
PRIPREMA
Prvo sirće, šećer, so i konzervans zajedno staviti u jednu dublju šerpu da provri. Stavljajte deo po deo paprike i to na kratko, čisto da se malo probari.
Papriku nakon toga vadite kako bi se malo ohladila. Kada to bude gotovo, spojite papriku i tečnost u kojoj su se kuvale. A onda dodajte vezu iseckanog pešunovog lista i 3 glavice belog luka koje ćete takođe iseckati sitno.
Ostavite papriku da odstoji 24 časa, sa tim da morate povremeno da je promešate.
Nakon što odstoji prebacite je u tegle i nalijte ih tečnošću u kojoj su se kuvale.
Bonus video: