njam

Domaći recept za crvene barene paprike: Možete ih praviti sa belim lukom i peršunom, kao i bez njih

0

Barene paprike su mnogima jedna do omiljenih domaćih poslastica. 

Mnogi kažu da je ovo najbolji recept za barene paprike
Mnogi kažu da je ovo najbolji recept za barene paprike foto: Shuttesrtock / Natalia Hanin

Barene paprike važe za nešto što maltene nema ko ne voli. Neki ih više vole sa belim lukom i peršunom, neki bez. MI vam predstavljamo domaći recept za one sa ova dva dodatka. 

 

SASTOJCI 

 

  • crvena paprika - 5 kilograma, očišćena i isečena
  • sirće - 1 litar
  • šećer - pola kilograma 
  • so - 250 grama
  • konzervans - 1 kesica od 5 grama
  • beli luk - iseckani
  • peršunov list - iseckani 

 

PRIPREMA

 

Prvo sirće, šećer, so i konzervans zajedno staviti u jednu dublju šerpu da provri. Stavljajte deo po deo paprike i to na kratko, čisto da se malo probari.

 

Papriku nakon toga vadite kako bi se malo ohladila. Kada to bude gotovo, spojite papriku i tečnost u kojoj su se kuvale. A onda dodajte vezu iseckanog pešunovog lista i 3 glavice belog luka koje ćete takođe iseckati sitno.

 

Ostavite papriku da odstoji 24 časa, sa tim da morate povremeno da je promešate. 

 

Nakon što odstoji prebacite je u tegle i nalijte ih tečnošću u kojoj su se kuvale.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker